Logo One Planet

Dome

Unieke filmbeleving op het grootbeeldscherm


In de Dome, ons grootbeeldfilmtheater, verwonder je je over de schoonheid van onze planeet. Bekijk de adembenemende documentaire-achtige films over natuur, cultuur en wetenschap op een enorm scherm. 

Laat je inspireren en kies welke film jij wilt zien in ons unieke koepeltheater. Geniet bijvoorbeeld van onze nieuwste film Serengeti. De film is een onvergetelijke safaritocht langs olifanten, leeuwen, luipaarden, vogels en insecten. Je ziet een van de grootste natuurspektakels ter wereld: de migratie van miljoenen gnoes. Zo krijgen we meer begrip voor de relatie tussen al het leven op de Serengeti. Maar check ook zeker wanneer de andere films draaien in ons unieke koepeltheater. Beleef de leefwereld van de Dino’s van de Zuidpool 250 miljoen jaar geleden, toen Antarctica er met bossen en moerassen heel anders uitzag en het in de winter zes maanden donker bleef. Of volg in Wild Canada de sporen van de zeldzame Spirit beer, grizzlyberen, wolven, zeeotters en bultruggen in het Great Bear Rainforest.

The Arctic, our last great wilderness (nieuw vanaf 16 december 2022) neemt je mee naar uiterste Noorden van Alaska. Ontmoet kariboes, krachtige muskusossen, ijsberenfamilies en wolven. Er komen jaarlijks ook 200 verschillende soorten vogels
In Turtle Adventure volg je de spannende avonturen van de Australische groene zeeschildpad Bunji, die allerlei buitengewone bewoners van de zee zoals vrolijke clownvissen, enorme walvissen en stoere haaien ontmoet. Ga mee met BBC Earth op ontdekkingsreis over de zeven zeeën van onze planeet. Oceans, our blue planet geeft meer inzicht in de complexe patronen van het leven onderzee en maakt ons bewust van haar kwetsbaarheid. Of bezoek de koudste, droogste en winderigste plek op aarde, omringd door de ruwste oceanen: Antarctica

Spectaculaire filmbeleving

De Dome is het grootste koepeltheater in de Benelux en is uniek in Europa. Het heeft een scherm in de vorm van een halve bol, zo groot als een half voetbalveld. Overal om je heen zie je filmbeelden. Waardoor het lijkt alsof je er zelf bij bent. Het sublieme geluidssysteem maakt de beleving nog intenser. Ervaar het zelf, het is ronduit spectaculair!


Bekijk het Dome filmaanbod


Avondprogramma Dome Extra

In de avond is het koepeltheater geopend onder de noemer Dome Extra.
Beleef hier, naast grootbeeldfilms, ook live uitzendingen van opera- en balletvoorstellingen vanuit het Royal Opera House in Londen. Of bekijk er muziek- en natuurdocumentaires op cinemaformaat. Ook wordt de Dome regelmatig omgetoverd tot sterrenhemel met spectaculaire planetariumshows en lezingen door sterrenkundigen. De programmering wisselt regelmatig.

Let op: Alleen de VriendenLoterij VIP-kaart is hier geldig, andere kortingspassen niet.

Bekijk het Dome Extra avondprogramma