Logo One Planet

Fungi - Web of Life

Filmduur 45 minuten

Taal Nederlands (Vrijdagavond voorstelling Engelstalig, English audio available with MobileConnect)

Ingesproken door Nora El Koussour & Billy de Walle

Thema's Natuur, paddenstoelen, wetenschap

Deze film wordt koepelvullend vertoond.

Wij adviseren ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film geschikt/leuk is voor hun kinderen.

Bekijk trailer

Een groot deel van het leven op aarde is verbonden door een enorm, verborgen netwerk dat we nog maar net beginnen te begrijpen. Buiten het zicht, tussen de wereld van planten en dieren, bestaat er een andere wereld: het koninkrijk van schimmels. Soms laten ze zich boven de grond zien als paddenstoelen. Meestal zijn ze onzichtbaar en vormen ze een netwerk onder de grond.

Het geheime leven onder de grond

Ga met ons mee op deze briljante reis rond de wereld naar de geheime wereld van schimmels, door de ogen van de gepassioneerde bioloog en schrijver Merlin Sheldrake. Met oogverblindende beelden van schimmels onder de microscoop en overal om ons heen in het bos, ontrafelt Merlin de vele geheimen van deze essentiële organismen in het web des levens. Schimmels ondersteunen niet alleen het leven op het land: ze zijn een voorloper in medisch onderzoek en hebben zelfs de kracht om plastic afval af te breken.

Een reis rond de wereld

Fungi: Web of Life neemt ons mee van het oude Tasmaanse Tarkine-regenwoud naar de mystieke wildernis van de Chinese provincie Yunnan, op zoek naar oplossingen voor enkele van de grootste uitdagingen van onze planeet. Zijn de antwoorden te vinden in de wondere wereld van schimmels?

Deze film is zowel overdag (in combinatie met museumbezoek) als in de avond te zien! Bekijk alle beschikbare data voor de mogelijke tijden. Op vrijdagavonden is deze film in de originele Engelse stem te zien. 

  • Paddestoelen
  • Merlin Sheldrake
  • Paddestoelen
  • Tasmaans Tarkine-regenwoudLet op! Op 10 en 11 juni draait deze film in het Auditorium in verband met onderhoud aan de Dome. De film is op deze data niet koepelvullend te zien.

Bestel tickets voor deze film

Woensdag 19 juni, 10:00 uur
Alleen in combinatie met museumbezoek

Bestel direct

Woensdag 19 juni, 16:00 uur
Alleen in combinatie met museumbezoek

Bestel direct

Donderdag 20 juni, 10:00 uur
Alleen in combinatie met museumbezoek

Bestel direct

Donderdag 20 juni, 16:00 uur
Alleen in combinatie met museumbezoek

Bestel direct

Donderdag 20 juni, 19:00 uur

Bestel direct
Toon alle data