Logo One Planet

Taal Nederlands

Ingesproken door Claudia de Breij

Thema's natuur, dieren, biodiversiteit

Deze film wordt koepelvullend vertoond.

Wij adviseren ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film geschikt/leuk is voor hun kinderen.

Bekijk trailer

Beleef de bekroonde grootbeeldfilm "Jane Goodall: Reasons for Hope"

Laat je meenemen op een opwindend avontuur over natuurbescherming, hoop en menselijke veerkracht. We presenteren met trots de prijswinnende grootbeeldfilm "Jane Goodall: Reasons for Hope" op ons indrukwekkende koepelscherm.

Jane Goodall's inspirerende boodschap

Sta even stil bij Jane's eigen woorden:

“Wij mensen maken deel uit van de natuur. We zijn ervan afhankelijk voor onze zuurstof, ons voedsel, ons water, onze kleding - voor alles. We moeten een nieuwe relatie opbouwen met de natuur en ervoor zorgen dat onze kinderen goed zijn toegerust om de problemen die wij hebben gecreëerd op te lossen.“

Het unieke levenswerk van Jane Goodall

De Britse biologe en natuurbeschermer Dr. Jane Goodall werd wereldberoemd door haar werk en leven met chimpansees. Dat zij zich ook breder inzet voor het behoud van de natuur is minder bekend.

Drie verhalen die raken & motiveren

In de grootbeeldfilm Jane Goodall: Reasons for Hope neemt Jane je mee op reis rond de wereld en vertelt zij drie hoopvolle, inspirerende verhalen, die het verschil maken voor een betere wereld. Ze zullen je niet onberoerd laten. Het zijn drie initiatieven, door jongeren opgezet:

1. 1. De wonderlijke migratie: volg de zeldzame Heremietibis (of Northern Bald Ibis), een van de meeste bedreigde vogelsoorten op zijn adembenemende tocht door de Alpen.
  2. 2. De herintroductie van de Amerikaanse witte bizon: bewonder hoe de Blackfeet Nation de majestueuze Amerikaanse witte bizon herintroduceert.
  3. 3. Een groenere morgen: beleef hoe het door mijnbouw aangetaste gebied Sudbury in Canada door een boomplantproject om 10 miljoen bomen rijker werd.

Vier pijlers van hoop voor onze wereld

Jane zorgde in 1960 met haar onderzoek naar chimpansees in Tanzania voor een revolutie in hoe we naar de wereld om ons heen kijken. Nu neemt ze ons mee op een nieuw avontuur van inspiratie en hoop. Laat je meevoeren door Jane's vier pijlers van hoop:

1. 1. Ons enorme menselijk intellect
  2. 2. De veerkracht van de natuur
  3. 3. De kracht en toewijding van de jeugd
  4. 4. De ontembare menselijke geest

Dompel jezelf onder in dit inspiratieverhaal, een drijvende kracht voor positieve veranderingen wereldwijd.

Mis het niet: een fotografisch eerbetoon

Naast de film, bieden we een prachtige fototentoonstelling van het Jane Goodall Institute, waar Jane's levenswerk en nalatenschap tot leven komen.

Dit is je kans om deel uit te maken van de verandering. Duik in de wereld van Jane Goodall - een wereld vol hoop en actie. Wij zien je graag bij deze inspirerende ervaring!

• Jane Goodall
  • Still uit Reasons for Hope

Wil je deze film komen kijken?

Bekijk de tijden waarop deze film wordt vertoond. Tot 17:00 uur heb je een dagticket nodig. Reserveer deze film direct bij aankoop van je ticket. Met de Museumkaart, een Vriendenloterij VIP-kaart, een Ooievaarspas of een Rotterdampas is de toegang gratis.

Voor een avondvoorstelling bestel je een avondticket van € 13,00. Voor bezoekers met een Vriendenloterij VIP-kaart is de toegang voor deze film gratis. Andere kortingen zijn niet geldig voor het avondprogramma.

Bestel tickets voor deze film

Zondag 25 februari, 19:00 uur

Maandag 26 februari, 11:00 uur