Logo One Planet
Op weg naar het museum
Op weg naar het museum

Buiten- en naschoolse opvang

Ontdek de schoonheid van de aarde en kom erachter hoe jij het verschil kunt maken.

In One Planet Dome, ons grootbeeldfilmtheater, zie je hoe prachtig onze planeet is. In One Planet Expo, doe je met games, museale objecten, beeld en tekst veel kennis op over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Het nieuwe One Planet NOW! is een bruisende plek waar je zelf de handen uit de mouwen steekt. In de verschillende zones ontdek je hoe we samen de wereld eerlijker maken en leefbaar houden. Slinger in de ringen op het Beweegplein, ontdek de kledingindustrie in De Fabriek, bezoek het duurzame Tiny House en het toekomstige toilet!

Voor wie: vanaf 6 jaar, kijk hier voor het filmprogramma
Wanneer: dagelijks in de vakantie vanaf 9:30 – 17:00 uur
Kosten: € 4 per kind/begeleider (incl. Domefilm)

Hoe plan ik een bezoek en waar hou ik rekening mee?

Tijdens de schoolvakanties en naschoolse opvangdagen zijn jullie van harte welkom, met maximaal 25 kinderen per bezoek. Wij zijn tijdens vakanties geopend van 9:30 uur tot 17:00 uur.

Koop je tickets op de dag van je bezoek bij onze kassa voor maar € 4 per kind/begeleider. Dit bedrag is inclusief Domefilm, op basis van beschikbare plaatsen op de dag zelf. Koop voor de begeleiding ook een BSO-ticket en geen volwassenen-ticket. Heeft iemand van de groep een museumkaart, dan kun je ons hiermee ook bezoeken. Betalen kan uitsluitend met pin.

De Domefilm reserveer je bij onze kassa zodra je je tickets koopt op basis van beschikbaarheid. Als je dit van plan bent, check dan voorafgaand aan je bezoek de programmering van die dag, zodat je je bezoektijdstip daarop kunt aanpassen. Je kunt dan meteen kijken welke film geschikt is voor de kinderen waarmee je naar de film wilt gaan.

Wij kunnen helaas geen reserveringen opnemen voor BSO en NSO.

Tips voor een zo prettig mogelijk bezoek

  • Maximaal 25 kinderen per bezoek
  • Alle jassen en tassen in één keer opbergen? Vraag onze medewerkers bij de kassa naar een kar met slot.
  • Eten kan buiten rond de vijver of in de tuin. Bij slecht weer in de foyer. In het museum mag niet worden gegeten en gedronken. In One Planet Dome wel.
  • Meedoen aan de doorlopende activiteiten in het museum kan niet altijd met grote groepen. We raden aan de groep op te splitsen in kleine groepjes van 5 of 6 leerlingen. Of overleg met de museumbegeleider of deelname mogelijk is.
  • In het museum verlies je gemakkelijk iemand uit het oog. Houd je groep in de gaten! Kinderen mogen niet zonder begeleiding rondlopen. Het grote blauwe podium op de bovenverdieping is een mooie verzamelplaats met goed overzicht.
  • Bezoeken jullie ook de film? Zorg dan dat je een kwartier voor aanvang naar de Dome gaat.
  • Op de benedenverdieping van het museum is het Beweegplein met een klimmuur. Kinderen mogen hier alleen onder toezicht van hun eigen begeleider spelen.
  • Vragen? Onze publieksbegeleiders en andere medewerkers helpen je graag!

We vinden het leuk als je (zonder flits) foto’s maakt! Post ze gerust op social media en vergeet ons niet te taggen! @museonomniversum en #museonomniversum