Logo One Planet

Eén met de natuur

Ontdek deze meivakantie alles over onze relatie met planten en dieren. Onderzoek collectie-items en spot vogels van dichtbij. Ga op wereldreis met de wereldberoemde biologe Jane Goodall en luister naar haar verhalen van hoop. Plant je eigen zaadjes en speur in het museum naar chimpansees, vogels en onze natuurcollectie. Ook draaien we de avontuurlijke film ‘Vos en Haas redden het bos’ in het Auditorium én onze nieuwe Superdierenarena gaat open! Ontdek deze nieuwe zone op de begane grond. En alsof het nog niet genoeg is, kan je op sommige dagen ook nog onze nieuwe Science Show beleven. Je voelt je helemaal één met de natuur bij ons!

Nieuw te doen in de meivakantie!Vos en Haas redden het Bos is in de meivakantie te zien in het Auditorium van Museon-Omniversum. Plof neer in een zitzak en geniet samen van dit spannende avontuur vol komische en hartverwarmende momenten. Een echte familiefilm voor jong en oud!

Zie voor tijden de filmpagina. Locatie: auditorium.

Wil jij weten wat de superpowers zijn van de capibara, de luiaard en de uil? Word ook supporter van het superdieren-elftal van FC Darwin en beleef de finale van de Galapagos Cup mee.

De hele dag. Locatie: begane grond.

Doe mee aan de K.A.K. test en word onderdeel van de Afvalbende in de G.R.O.T.E.H.O.O.P. – Science Show! Tijdens de show kunnen jullie superkrachten overnemen van superdieren en maken we afval kostbaar! Word je ook lid van onze bende?

28 april, 1 mei, 3 mei om 11.00 en 14.00 uur
5 mei om 11.00, 13.00 en 15.00 uur

Op 5 mei kan je bij ons een vredesduif vouwen. Jane Goodall is ambassadeur voor de vrede bij de Verenigde Naties. Haar motto is dat er geen dag voorbij gaat zonder dat je invloed op de wereld hebt. Bij alles dat je doet moet je hoop hebben en die omzetten in actie. Het Jane Goodall Instituut helpt je in actie te komen met hun Roots & Shoots programma. 

Alleen op 5 mei, 11.00-15.00, in de ontvangsthal van het museum 

Terugkerende activiteiten in de meivakantie

We organiseren veel activiteiten voor jong en oud. Onderzoek in Onderzoekers gezocht en Vogelspotters gezocht! hoe bijzonder dieren zijn.

Vogelspotters gezocht: dagelijks tussen 10.30-12.00 en 13.15-14.30
(open inloop) (m.u.v. 5 mei)
Onderzoekers gezocht: meivakantie, dagelijks 12:15-12:45 & 14:45-15:15 uur (m.u.v. 5 mei)


Help de natuur een handje! Maak een zaaipotje en vergroen je thuis met plantjes.

Dagelijks 11.00-15.00, Ontvangsthal van het museum.

In het clubhuis wordt voorgelezen uit een van de boeken van Jane Goodall. En op de tentoonstelling liggen chimpansee-ansichtkaarten die je met een boodschap naar Jane Goodall kunt sturen.

29-30 april, 1,2, 8, 9, 10 mei om 11.15-11.45 uur (m.u.v. 5 mei), Fototentoonstelling Jane Goodall.

Ontdek 12 hoopvolle natuurprojecten! En dien je eigen project of ideeën voor natuurherstel in. Wil je meer horen over deze mooie projecten? Tijdens de meivakantie vertellen enkele organisaties over hun project! Kinderen kunnen kijken bij de collectiespullen. 

Data en tijden: 11:30-12:00
30 april: Cirkel van het leven – Landgoed Christinalust
1 mei: Het Groene Strand – Landschap Noord-Holland
2 mei: Grutto’s wijzen de weg - Kening
7 mei: Adder onder het Gras – Het Groninger Landschap
8 mei: Haagse Hagedis – Werkgroep Westduinen

Wat is er elke dag te doen?

Voor de jongste bezoekers is er een spannende dierenspeurtocht. Ontdek hoe groot een edelhert is. Verbaas je over de snavels van vogels. Zie hoeveel je op een aap lijkt. Speur je mee? Dat kan dagelijks tijdens de openingstijden van het museum.

Jane Goodall neemt je in de bekroonde grootbeeldfilm 'Jane Goodall: Reasons for Hope'mee op reis rond de wereld en vertelt drie hoopvolle, inspirerende verhalen. Een must-see voor iedereen die op zoek is naar hoop en de Jane in zichzelf wil ontdekken!

De fototentoonstelling met prachtige foto’s van het Jane Goodall Instituut Nederland geeft een inkijk in het boeiende leven van Jane Goodall. Jane zet zich al haar hele leven (bijna 90 jaar!) in voor natuurbescherming over de hele wereld.

Ontdek 12 hoopvolle natuurprojecten! En dien je eigen project of ideeën voor natuurherstel in.


Koop je tickets voor deze themaperiode