Logo One Planet

Eén met de natuur

Ontdek alles over onze relatie met planten en dieren bij ons nieuwe thema Eén met de natuur. Ga op wereldreis met de wereldberoemde biologe Jane Goodall en luister naar haar verhalen van hoop. Speur in het museum naar chimpansees, vogels en onze natuurcollectie. En ga zelf aan de slag met zaadjes en andere activiteiten! Deze voorjaarsvakantie voel jij je helemaal één met de natuur bij ons!

Wat is er te doen?

We organiseren veel activiteiten voor jong en oud. Onderzoek in Onderzoekers gezocht (Aanraken mag!) en Vogelspotters gezocht! hoe bijzonder dieren zijn.
Maak een zaaipotje en vergroen je thuis met plantjes.
Voor de jongste bezoekers is er een spannende dierenspeurtocht.
In het clubhuis wordt voorgelezen uit een van de boeken van Jane Goodall. En op de tentoonstelling liggen chimpansee-ansichtkaarten die je met een boodschap naar Jane Goodall kunt sturen.
Ontdek 12 hoopvolle natuurprojecten! En dien je eigen project of ideeën voor natuurherstel in.

Inspirerende verhalen

Jane Goodall neemt je in de bekroonde grootbeeldfilm ‘Jane Goodall: Reasons for Hope mee op reis rond de wereld en vertelt drie hoopvolle, inspirerende verhalen. Een must-see voor iedereen die op zoek is naar hoop en de Jane in zichzelf wil ontdekken! De fototentoonstelling met prachtige foto’s van het Jane Goodall Instituut Nederland geeft een inkijk in het boeiende leven van Jane. Jane zet zich al haar hele leven (bijna 90 jaar!) in voor natuurbescherming over de hele wereld.

Jouw avontuur begint hier!

Ontdek meer over:

Film 'Jane Goodall Reasons for Hope' De foto-expositie Onze familie-activiteiten Natuurherstel in Nederland


Impressies van alle activiteiten

  • Jane Goodall Reasons for Hope
  • Jane Goodall Reasons for Hope
  • Plant een zaadje!
  • Onderzoek dieren uit de collectie
  • Natuurherstelkaart
  • Vogelspotters gezocht!
  • Jane Goodall (National Geographic)