Logo One Planet
In de vaste tentoonstelling van One Planet
In de vaste tentoonstelling van One Planet

Schoolreizen

Maak een wereldreis van je schooluitje!

Wil je van je leerlingen échte wereldburgers maken? Kom dan op schoolreis naar Museon-Omniversum. Het is dé plek waar je je nieuwsgierigheid naar de wereld vergroot. Waar je op een leuke manier ontdekt hoe de wereld in elkaar zit. En hoe je zélf aan een betere wereld kunt bijdragen. Je combineert een tentoonstellingsbezoek met een spectaculaire grootbeeldfilm op het koepelscherm en beleeft een onvergetelijke ervaring!

In de interactieve One Planet Expo maak je een ontdekkingsreis langs de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals of SDG’s) van de Verenigde Naties. Ontdek voor welke mondiale uitdagingen de mensheid staat en wat je er zélf aan kunt doen. Van voedseltekort en megasteden, tot overbevissing en racisme. Wat is jouw mening en hoe zou jij het aanpakken?

One Planet NOW! is een dynamische plek waar je zelf de handen uit de mouwen steekt. In de verschillende area’s ontdek je hoe we samen de wereld eerlijker, gezonder en leefbaarder kunnen maken. Help mee met het oogsten van microgroenten of bewandel het blotevoetenpad. Wek dansend je eigen stroom op of klim op het Beweegplein!  

In One Planet Dome kom je even lekker bij van alle activiteiten. Laat je inspireren door één van de spectaculaire grootbeeldfilms. Geprojecteerd op een koepelscherm zo groot als een half voetbalveld. Door alle filmbeelden om je heen lijkt het alsof je er zelf bij bent. Bezoek de meest bijzondere plekken op aarde en verwonder je over de schoonheid van onze planeet.   

Toegangsprijzen voor schoolgroepen

De prijs van een schoolreis wordt bepaald door de hoeveelheid onderdelen die de school afneemt: bezoek, les of film.
Voor PO is één onderdeel € 4,- , twee onderdelen € 7,- en drie onderdelen € 9,-
Voor VO is één onderdeel € 4,50 , twee onderdelen € 7,50 en drie onderdelen € 10,-


Meer weten? 

Mail ons via scholen@museon-omniversum.nl of vraag een bezoek aan via het formulier. We denken graag met je mee om je schoolreis tot een succes te maken!