Logo One Planet
In One Planet NOW!
In One Planet NOW!

One Planet NOW!

Slimme oplossingen voor de toekomst

Tentoonstelling | 25 februari 2022 - 25 februari 2024

One Planet NOW!

Slimme oplossingen voor de toekomst

One Planet NOW! is dé dynamische ontmoetingsplek en hotspot voor iedereen die onze aarde koestert. Het bestaat uit 5 tijdelijke exposities met onderwerpen waarmee we dagelijks te maken hebben. Denk aan Eten & Drinken, Mode & Kleding, Bouwen & Wonen, Sport & Bewegen en Mens & Natuur. Het Clubhuis is het kloppende hart van One Planet NOW! en ook meteen het startpunt. Vanuit hier ga je door naar één van de activiteiten. Doe mee aan een creatieve workshop en draag bij aan een betere wereld.

Toilet 2030 ‘From Pee to Tea’ 

Onderzoek bijvoorbeeld op de catwalk waar jouw T-shirt van gemaakt is. Is dat van pet-flessen, eucalyptus of koffiedrab? Of bekijk een modeshow van tweedehands kleding. Doe mee aan een kookworkshop met groenten die de supermarkt niet halen. Of ervaar bij ‘From Pee to Tea’ dat je van urine een vers kopje muntthee kunt zetten! Bouw een huis met blokken van paddenstoelen en ervaar de positieve invloed van de natuur als je het ‘blote-voeten-pad’ bewandelt. Wek dansend op speciale vloertegels je eigen stroom op of klim op het Beweegplein. Er is voor elk wat wils!

  • Op het welkomplein
  • In de zone Mens & Natuur
  • In de zone Mode & kleding
  • In de zone Eten & drinken
  • In de zone Eten & drinken: Aquaponics
  • In de zone Eten & drinken: de Algenbar

Samen maken we het verschil 

Bij One Planet NOW! maak je kennis met slimme oplossingen voor de toekomst. Ontwerpers, onderzoekers en ondernemers tonen hun creatieve initiatieven. Hoopgevende innovaties waarvan de wereld eerlijker, vrolijker en leefbaarder wordt. One Planet NOW! geeft je praktische handvatten om mee aan de slag te gaan. Laat je verrassen en ontdek hoe makkelijk je zelf het verschil maakt. De toekomst is begonnen! Met lezingen, debatten en interviews spelen we in op de actualiteit. Een mooi voorbeeld hiervan is de ‘Wereld Oceanen Dag’ van de Verenigde Naties.