Logo One Planet
MuseumLab exterieur
MuseumLab exterieur

MuseumLAB in Den Haag Zuidwest

De gemeente heeft Museon-Omniversum als culturele instelling benaderd om een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen en leefbaarheid in Zuidwest. Het MuseumLAB in Het Zicht is het resultat hiervan!

We starten met een creatieve en educatieve programmering voor families met kinderen en bouwen deze stapsgewijs uit. We bieden werkhoekactiviteiten en museumlessen en in de toekomst ook kleine tentoonstellingen. De ruimte is ingericht met eerlijke materialen en educatieve museale voorwerpen. De opzet is simpel, toegankelijk, low-tech maar met kwaliteit. We gaan de definitieve programmering samenstellen met de bewoners en zoeken daarbij verbinding met bestaande initiatieven in de wijk. Voorbeelden voor activiteiten zijn robotjes bouwen, de natuur ontdekken of speelgoed ontwerpen.

MuseumLAB on Tour
Tijdens de zomervakantie 2024 is het MuseumLAB in Het Zicht 61 gesloten, maar je vindt ons op woensdagen in het Zuiderparktheater! Komen jullie ook?
Wanneer:
17, 24 & 31 juli en 7, 14 en 21 augustus van 10:00-16:00
Toegang: gratis

In september 2024 gaat de locatie op Het Zicht 61 weer open. Volg hiervoor de berichten op ons Instagram en hier op de website.

In het MuseumLab

In het MuseumLab