Logo One Planet
Museongebouw
Museongebouw

Leraren in opleiding voor PO & VO

Wij ontvangen graag studenten van lerarenopleidingen voor PO en VO in Museon-Omniversum, niet alleen omdat zij onze toekomstige klanten zijn, maar ook omdat zij een nieuwe, frisse kijk op educatie hebben, waar wij wellicht ons voordeel mee kunnen doen. In die zin snijdt het mes aan twee kanten!

Wij hebben daarom voor lerarenopleidingen van zowel PO als VO een speciaal aanbod met een sterk gereduceerde prijs: € 5.- p.p.


Ons aanbod:

 1. Een medewerker van Museon-Omniversum geeft altijd een plenaire introductie, ter promotie van Museon-Omniversum en om duidelijk te maken hoe educatie in een museum werkt. Studenten kunnen ook vragen stellen.
  Duur: 30 minuten
 2. Na de plenaire introductie zijn er verschillende mogelijkheden:
  • Bezoek aan de tentoonstelling One Planet Expo en One Planet NOW! over de duurzame ontwikkelingsdoelen. De studenten krijgen het lesmateriaal mee dat we voor leerlingen hebben en/of doen de opdracht die ze van hun opleiding meekrijgen.
   Duur: geen vaste tijdsduur maar we adviseren minimaal 45 minuten.
  • Het volgen van een museumles die we normaal aan PO of VO geven. De les wordt getoond en er wordt uitgelegd welke didactische aspecten er aan deze les verbonden zijn.
   Duur: 60 minuten.
  • Het kijken van een film in ons grootbeeldfilmtheater.
   Duur: 50 minuten.
  • Wanneer je zelf als docent voorafgaand of aansluitend een werkcollege, gesprek o.i.d. wil organiseren met de studenten in één van onze inspirerende themazalen, dan kan dat.
   Kosten: € 50,-  voor maximaal anderhalf uur.

  Ook een combinatie van opties is natuurlijk mogelijk.


Onze voorwaarden:

 • De studenten komen met minimaal 10 personen, in groepsverband en met minimaal 1 docent. Bij minder dan 10 studenten bieden we geen programma aan.
 • Bij films is het mogelijk om uit het totale aanbod zelf te kiezen welke film je wilt zien, mits je met 25 studenten of meer bent. Anders kan je aansluiten bij wat er die dag draait.
 • Aan museumlessen kunnen maximaal 30 studenten tegelijk deelnemen.
 • Niet alle museumlessen uit ons aanbod zijn mogelijk. Tijdens het boekingsproces hoor je meer over de mogelijkheden.
 • Het programma wordt van te voren via scholen@museon-omniversum.nl afgesproken en gereserveerd. Dit kan tot maximaal twee weken van tevoren maar het is aan te raden dit minimaal een maand van tevoren te doen. 


Onderstaande link verwijst je naar het educatief programma voor het PO voor dit schooljaar:
https://www.museon-omniversum.nl/pagina/primair-onderwijs
En voor het VO:
https://www.museon-omniversum.nl/pagina/voortgezet-onderwijs
En ons filmaanbod voor scholieren:
https://www.museon-omniversum.nl/pagina/films-voor-het-onderwijs