Logo One Planet

Door foto’s en verhalen de wereld in huis

Activity | 14 May 2024

Audiovisuele presentatie door fotograaf Robert van Sluis

Al vroeg geïnspireerd door de atlas thuis én National Geographic is Robert van Sluis fotograferend de wereld in gegaan. Na een viertal lezingen per land (Noord-Korea, India, Jordanië en Mongolië) gaan we vanmiddag op reis met verhalen áchter de foto’s. Hoe kun je literatuur- en beeldonderzoek gebruiken in de voorbereiding op de reis? Hoe maak je contact met de mensen die je fotografeert en hoe overbrug je culturele verschillen? Hoe maak je de foto zó dat die uitdrukt wat je wilt vertellen?

In tientallen foto’s mét verhaal bezoeken we meer dan 10 landen. We verkennen bijvoorbeeld lavavelden in IJsland, de bergen van Nepal en de canyons in de VS. We zijn te gast bij onder meer landmijnopruimers in Cambodja, monniken in Tibet en feestgangers in India, maar ook bij ambtenaren in Nederland! Kortom, een zeer gevarieerde reis in sprekende beelden, die de motivaties van een fotograaf mooi zichtbaar maken.

De presentatie wordt geïllustreerd met eigen foto’s en filmfragmenten en verteld aan de hand van achtergronden én persoonlijke anecdotes.

  • Een jonge vrouw in de straten van Paryang, Tibet. Foto © Robert van Sluis
  • Een Schotse hooglander in de sneeuw in de Nederlandse winter. Foto © Robert van Sluis

Bestel tickets voor deze Activiteit

Toon alle tickets