Logo One Planet
Samenwerking Buurthuis Mandelaplein en Museon
Samenwerking Buurthuis Mandelaplein en Museon

Samenwerking Buurthuis Mandelaplein en Museon

9 januari 2020

Hoe ziet de Stad van de Toekomst eruit?

Educatieve medewerkers van het Museon verlieten voor deze vraag het Museon gebouw aan de Stadhouderslaan en gingen de wijk Transvaal in. Voor de kinderen van het Buurthuis Mandelaplein werden in november en december verschillende workshops georganiseerd. De kinderen maakten insectenhotels en namen deel aan een quiz over groene energie, water en biodiversiteit. Verder bouwden ze een maquette van hun eigen droomwijk van de toekomst en zetten een solarauto in elkaar.

Afsluiting van het project is een uitstapje naar het Museon op zondag 12 januari. Het Museon regelt een bus die 's middags heen- en weer zal rijden tussen het buurthuis en het Museon en de toegang tot het museum is gratis. Dit is voor alle geïnteresseerden uit de wijk. Buurthuis Mandelaplein werft de kinderen met behulp van flyers, facebook en de inzet van hun medewerkers. Zij zullen kinderen direct aanspreken en uitnodigen om deel te nemen.

Het Museon wil met deze actie andere, nieuwe doelgroepen bereiken die normaal gesproken niet naar ons museum komen. Het is een mooi pilotproject om erachter te komen of dit goed werkt en of we dit vaker en ook in andere stadsdelen kunnen aanbieden.

Buurthuis Mandelaplein

Het buurthuis biedt kinderen uit de wijk een plek waar ze na schooltijd naartoe kunnen en bieden ook projecten en programma’s aan. Zij zien een samenwerking met een museum als iets positiefs omdat ze zo iets nieuws kunnen aanbieden en ook aan W&T kunnen doen met een professionele partij. Ook het betrekken van ouders bij wat de kinderen doen kan met dit project op een leuke manier.

Museon, museum voor cultuur en wetenschap

Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Kinderen bouwen hun droomwijk

Kinderen bouwen hun droomwijk

| Foto: Museon