Logo One Planet

Vrienden van Museon-Omniversum

Steun Museon-Omniversum als Vriend

Museon-Omniversum heeft een vriendenvereniging die bestaat uit betrokken mensen die ons een warm hart toedragen. Deze bestaat meer dan 70 jaar en heeft zo'n 800 leden. Ook Vriend van ons worden? Of iemand anders Vriend maken? Lees welke voordelen het lidmaatschap heeft. Daarnaast is het ook altijd mogelijk om een schenking te doen.

De vriendenvereniging wordt per 1 januari 2024 veranderd in de Stichting Vrienden van Museon–Omniversum, die de taken en activiteiten van de vereniging voortzet en ons ondersteunt.

Word Vriend en steun Museon-Omniversum

Vrienden van Museon-Omniversum ondersteunen ons bij het behalen van onze doelstellingen. Dit doen zij met de jaarlijkse bijdragen van Vrienden, schenkingen en opbrengsten uit de museumwinkel. Deze financiële steun maakt het mogelijk te blijven vernieuwen en heeft al bijgedragen aan:

 • De totstandkoming van de tentoonstelling One Planet Expo
 • Het groene dak op het Museongebouw, het MediaLab en de themazaal Bloema Mens en Evolutiezaal
 • Het Virtual Reality Project ‘het Bidboek’, een nieuwe projector en aan de vernieuwing van het grootbeeldfilmtheater

Voordelen voor Vrienden

Als Vriend van Museon-Omniversum heb je een aantal voordelen:

 • Gratis toegang tot alle tentoonstellingen en één film in One Planet Dome op één dag (overdag)
  Volwassenen: 2 personen | Jeugd: 2 personen onder 18 jaar | Familie: 3 kinderen en 2 volwassenen
 • Uitnodigingen voor diverse openingen in Museon-Omniversum
 • Gratis toegang tot de dinsdagmiddaglezingen
 • Voor jeugdvrienden gratis toegang tot het atelier in Museon-Omniversum
 • Eens per jaar het Vriendenmagazine thuis in de brievenbus
 • Ontvangen van digitale nieuwsbrieven
 • 10% korting in de winkels van Museon-Omniversum
 • 10% korting voor een Vriend en zijn tafelgenoten bij Brasserie Berlage.

Vriendenkaarten

Er zijn 4 verschillende Vriendenkaarten:

 • Volwassenenkaart: € 30 per jaar
 • Jeugdkaart (tot 18 jaar): € 20 per jaar
 • Familiekaart (3 kinderen en 2 volwassenen): € 60 per jaar
 • Vrienden Cadeaukaart: € 30 eenmalig voor 1 jaar

Aanmelding en betaling

 • In de winkels en bij de kassa’s van Museon-Omniversum liggen aanmeldingsformulieren voor de Vriendenkaart.
 • Wil je online lid worden, mail dan naar vvv@museon-omniversum.nl en vermeld je volledige naam en adres. Stort de Vriendenbijdrage van het gekozen lidmaatschap (€ 20, € 30 of € 60) op rekening NL45INGB0000611959 ten name van ‘Vereniging van Vrienden van Museon-Omniversum onder vermelding van ‘nieuwe Vriend’. 
 • Een Vrienden Cadeaukaart voor een kalenderjaar is te krijgen in de winkel van het Museon-Omniversum. Hier vind je ook alle informatie over de voordelen. Nog vragen? Neem dan gerust contact op met het secretariaat van de Vrienden via vvv@museon-omniversum.nl.

Schenkingen

Naast zelf Vriend worden, kun je de Vrienden van Museon-Omniversum op verschillende manieren financieel steunen. Download de pdf ‘Schenkingen’ voor meer informatie over de schenkingsmogelijkheden.

Vrijwilligers

Vrijwilligers runnen onze Vriendenvereniging. Zo draait een groot aantal enthousiaste vrijwilligers afwisselende diensten in de museumwinkel. Interesse om mee te helpen? Laat het ons weten!

Jaarvergadering

Als Vriend word je jaarlijks uitgenodigd voor de Jaarvergadering waarin het bestuur verantwoording aflegt. De vergaderstukken zijn onder meer een verslag van de vorige Jaarvergadering, een Jaarverslag van de secretaris, een Financieel jaarverslag van de penningmeester en begrotingsvoorstellen van het lopende en komende jaar. Je kunt deze documenten op deze pagina downloaden.

Contact

Heb je vragen, stel ze dan bij voorkeur per e-mail aan het secretariaat van de Vrienden via vvv@museon-omniversum.nl. Maandagochtend kun je ook bellen naar het Vriendensecretariaat op 070 – 33 81 452.

Gegevens Vrienden

Postadres: Postbus 30313, 2500 GH Den Haag
Rekeningnummer: NL45 INGB 0000 6119 59 t.n.v. ‘Vereniging van Vrienden van Museon-Omniversum’
E-mail: vvv@museon-omniversum.nl
Kamer van Koophandel: 27130933
RSIN nummer: 802364573

Digitale nieuwsbrief voor de Vrienden van Museon-Omniversum

Nr 4, juni 2023

Nr 3, maart 2023

Nr. 2, oktober 2022

Nr. 1, juni 2022

Vriendenmagazine

Bekijk hier het Vriendenmagazine online (tot en met maart 2022)


  plaatje met link naar Vriendenmagazine 2021, nr.4 plaatje met link naar Vriendenmagazine 2021, nr.4 plaatje met link naar Vriendenmagazine 2021, nr.3 plaatje met link naar Vriendenmagazine 2021, nr.2 plaatje met link naar Vriendenmagazine 2021, nr.1plaatje met link naar Vriendenmagazine 2020, nr.4plaatje met link naar Vriendenmagazine 2020, nr.3plaatje met link naar Vriendenmagazine 2020, nr.2plaatje met link naar Vriendenmagazine 2020, nr.1plaatje met link naar Vriendenmagazine 2019, nr.4plaatje met link naar Vriendenmagazine 2019, nr. 3plaatje met link naar Vriendenmagazine 2019, nr. 2plaatje met link naar Vriendenmagazine 2019, nr. 2plaatje met link naar Vriendenmagazine 2018, nr. 4. Panda op voorpagina.plaatje met link naar Vriendenmagazine 2018, nr. 3. Woestijn op voorpagina.plaatje met link naar Vriendenmagazine 2018, nr. 2plaatje met link naar Vriendenmagazine 2019, nr. 1