Logo One Planet
Iris van den Akker nieuwe directeur-bestuurder van Museon-Omniversum
Iris van den Akker nieuwe directeur-bestuurder van Museon-Omniversum

Iris van den Akker nieuwe directeur-bestuurder van Museon-Omniversum

19 maart 2024

De Raad van Toezicht van Museon-Omniversum heeft Iris van den Akker benoemd tot de nieuwe directeur-bestuurder. Iris van den Akker volgt per 1 juni 2024 Peter de Haan op die dit jaar met pensioen gaat

Een zorgvuldige selectieprocedure, met meerdere externe kandidaten, bracht Iris van den Akker naar voren als best toegerust op deze functie.

Een innoverende rol

Iris van den Akker is sinds 1 maart 2022, net na de samensmelting tot Museon-Omniversum, werkzaam als commercieel directeur. Een innoverende rol in de veelzijdige omgeving van het museum met grootbeeldfilmtheater. Een rol die haar goed past met haar ervaring in het bankwezen, bedrijfsleven en verschillende posities in de culturele sector.

“Ik ben altijd op zoek naar de unieke combinatie van sociaal en maatschappelijk, commercieel, cultuur en leiderschap. Dat komt allemaal samen bij Museon-Omniversum. Ik kijk er naar uit om ons, soms nog verborgen, potentieel naar boven te halen en in te zetten.”, aldus Iris van den Akker.

Waardecreatie voor de maatschappij

In de afgelopen 2 jaar, heeft ze de positie van de organisatie weten te verstevigen. Zij ontwikkelde innovatieve concepten als het samenwerkingsmodel ‘waardehouderschap’ en het jaarlijkse Social Handprint rapport. Een rapport met daarin de niet-financiële impact van Museon-Omniversum. Daarnaast was ze verantwoordelijk voor de transformatie van de winkels en horeca en het uitbouwen van het netwerk van de organisatie.

Peter de Haan kijkt terug op een mooie samenwerking en verheugt zich op de toekomst.
"Ik ben heel blij met Iris als mijn opvolger. De komende tijd vergt voor Museon-Omniversum een doorontwikkeling op inhoudelijk, zakelijk én commercieel gebied en dat is bij Iris in goede handen."

Met de benoeming van Iris van den Akker nemen we ook (bijna) afscheid van Peter de Haan als Algemeen Directeur. De Raad van Toezicht kijkt met veel waardering terug op de inzet van Peter de Haan.