Logo One Planet

Wild Canada

Filmduur 42 minuten

Taal Nederlands (English audio available with MobileConnect)

Ingesproken door Ruby van Tongeren

Thema's Nature, Canada

Deze film wordt koepelvullend vertoond.

Wij adviseren ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film geschikt/leuk is voor hun kinderen.

Bekijk trailer

Het Great Bear Rainforest vormt de thuisbasis voor zowel grizzlyberen, wolven, zeeotters en bultruggen, maar ook voor de zeldzame Spirit beer. 

Samen met de First Nations-volkeren leven ze al duizenden jaren in dit eeuwenoude landschap waar bergen en mistige regenwouden spiegelen in kristalheldere meren. Verborgen voor de buitenwereld, is het een van de wildste, onaangetaste plekken op aarde.

Begin aan een opmerkelijke reis door het land van Mox, een Spirit beer. We zien hoe moederbeer Mox zoekt naar voedsel, waarbij ze competitie heeft van zwarte beren en wolven. Zalmen zwemmen stroomopwaarts en proberen uit de klauwen van de hongerige beren te blijven. Adelaars kijken ons in volle vlucht recht in de ogen. In de oceaan zwemmen en springen otters, zeeleeuwen en bultruggen vrolijk rond. En wie houdt het droog als het onderkomen van moederbeer en kleine beer in een modderstroom verdwijnt en de twee op zoek gaan naar een nieuw thuis?

Door de bijzondere projectietechniek en het sublieme geluidssysteem dompelt Wild Canada je onder in een magische wereld. Een totaalbeleving voor jong en oud.  • Ian McAllister/ PacificWild.org
  • Ian McAllister/ PacificWild.org
  • Ian McAllister/ PacificWild.org

Bestel tickets voor deze film

Vrijdag 31 mei, 11:00 uur
Alleen in combinatie met museumbezoek

Bestel direct

Woensdag 5 juni, 09:30 uur
Alleen in combinatie met museumbezoek

Bestel direct
Toon alle data