Logo One Planet
Vulkaan uitbarsting
Vulkaan uitbarsting

Festival You've got the Power!

Museon-Omniversum bruist van energie

Activiteit | 15 oktober 2022 - 30 oktober 2022

Deze herfst bruist het in Museon-Omniversum van de energie. Op het festival You’ve got the Power! draait alles om vuur, licht, warmte en elektriciteit.

Gebruik de energie-routekaart, doe mee met de activiteiten en behaal jouw "Master of Energy"!

Zo leer je bij de grootbeeldfilm Planet Power alles over Newton, Tesla en de energie van de toekomst, terwijl je bij de grootbeeldfilm Volcanoes op het 840 m² grote koepelscherm uitbarstende vulkanen en dampende lavastromen ziet. Ontdek met je zintuigen stenen uit een vulkaan en je maak een foto waarbij het lijkt of je zelf in een vulkaan staat!

Bij de Appelbatterij-workshop leer je hoe je zelf energie uit appels op kunt wekken en is er een competitie welk gezin of groepje de meeste energie opwekt. Bij de knallende Science Show en de proefjes met elektriciteit kom je interactief alles te weten over warmte, licht en energie. Ontdekstation SDG 7 gaat over schone energie. Spring en dans op de speciale vloer en ontdek hoeveel energie jij op weet te wekken. Op het Beweegplein kun je je ouders uitdagen: wie wint en wekt de meeste energie op?

In de themazalen op de eerste verdieping ontdek je wat kussenlava is, hoe vulkanische bommen eruit zien en of je spierballen genoeg hebt om een vulkaan te laten uitbarsten. Hier is ook de indrukwekkende National Geographic-tentoonstelling Solar Portraits met foto’s van Rubén Salgado Escudero. Hij laat zien hoe zonne-energie een enorm verschil maakt voor de bewoners op aarde zonder aansluiting op het stroomnet. De verkiezing Welke foto maakt op jou het meeste indruk? in deze expo loopt t/m 30 oktober.

Volg de energieroute door One Planet, doe mee met de activiteiten en behaal jouw "Master of Energy"!

Een greep uit de activiteiten

Locatie One Planet Dome (Omniversum-gebouw)

  • dagelijks de grootbeeldfilm Volcanoes, met spectaculaire scènes over uitbarstende vulkanen en dikke lavastromen. 
  • dagelijks de grootbeeldfilm Planet Power. Leer alles over Newton, Tesla en de energie van de toekomst. 
  • Ontdek met je zintuigen van alles over stenen uit vulkanen
  • Bestudeer de getijdenturbine buiten. Mariene energie is duurzaam en heeft de toekomst. Je haalt energie uit oceanen en zeeën, energie uit getijden (eb en vloed), golven, verschillen tussen zoet en zout water en temperatuurverschillen.

Locatie: One Planet NOW!en Expo (Museon-gebouw) 

  • Doe mee aan de Appelbatterij-workshop en wek energie op met appels. 
  • Beleef dagelijks de interactieve en knallende Science Show 'Wat is Energie?' in de Studio. 
  • Kom op een interactieve manier alles te weten komt over warmte, licht en elektriciteit in het Discover Lab. 
  • Bewegen geeft je energie! Dus ga naar het Beweegplein en daag je ouders uit! 
  • In de themazaal ‘Geologie en Techniek’ kan je een vulkaan laten uitbarsten. 
  • Bekijk foto's in de National Geographic fototentoonstelling Solar Portraits. De foto's laten zien wat de impact van zonne-energie is op het leven van mensen, die normaal gesproken afhankelijk zijn van daglicht. 

Zien we je snel?