Logo One Planet

Planet Power

Filmduur 40 minuten

Taal Nederlands

Ingesproken door

Thema's energie, wetenschap

Deze film wordt koepelvullend vertoond.

Wij adviseren ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film geschikt/leuk is voor hun kinderen.

Bekijk trailer

De film verkent de geschiedenis van elektriciteit en kijkt terug op de wetenschappers die de wereld veranderd hebben, zoals Faraday, Franklin, Edison, en Tesla. De film geeft je ook een kijkje in de toekomst. Daarvoor vliegen we mee met piloten Bertrand Piccard and André Borschberg. Zij zijn een grote inspiratie geweest met de Solar Impulse, het eerste vliegtuig dat wordt aangedreven door de zon en in staat is om eeuwig te vliegen.

De film onderzoekt ook de uitdagingen die voor ons liggen: hoe kunnen we voldoen aan de groeiende energiebehoeften van onze geïndustrialiseerde wereld en tegelijkertijd onze planeet beschermen? Door gebruik te maken van de vele hernieuwbare en natuurlijke hulpbronnen en innovatieve technologieën toe te passen, werkt de volgende generatie wetenschappers en avonturiers aan een duurzame en schonere energietoekomst.

Planet Power is een inspirerende film waar wetenschap en avontuur samengaan. Met een unieke mix van krijtanimatie, CGI, archiefbeelden en spectaculaire luchtfoto's maakt de film optimaal gebruik van de het enorme koepelscherm, waardoor je als bezoeker meegesleept wordt in het verhaal. Lees meer op de officiële website www.planetpower-thefilm.com.

Bestel tickets voor deze film

Toon alle data