Logo One Planet
Cajon bespelen
Cajon bespelen

Cajonworkshop

i.s.m. muziekschool Ready2Play

Activiteit

Muziekschool Ready2Play organiseert voor jeugd en volwassenen een cajonworkshop. Je neemt op veilige afstand van elkaar in een halve cirkel plaats en onder leiding van drumexpert Antal Steixner drum je samen op de cajon, een soort houten kistje waarop je zelf zit.

De cajon is een drumstel en percussie-instrument ineen. 'Cajon' is Spaans voor 'kist'. Met de cajon kan elke muziekstijl worden gespeeld, van pop, jazz, rock, funk, latin tot flamenco, balkan en klassiek.

De cajon is ongeveer driehonderd jaar geleden onder arbeiders in de havens van Midden- en Zuid-Amerika als instrument ontstaan. De kisten die werden gebruikt voor het transport van goederen gebruikten de havenwerkers - meestal tot slaaf gemaakten uit Afrika - als instrument. Spelend en zingend op de kisten kwam de muziek uit Afrika weer tot leven. De cajon heeft sindsdien een opmerkelijke en spectaculaire opmars gemaakt in de muziekwereld, dus kom het proberen en ervaren. De cajons staan op je te wachten!

We organiseren dit de hele dag vanaf 11.00 tot 16.30 uur op basis van vol = vol.
Verder kun je aan de slag gaan in de Familiewerkplaats om een trommel te maken (voor 2 euro) en word je uitgelegd hoe je zelf een mondharmonica of percussieshaker kunt maken.