Logo One Planet
Museon en Omniversum
Museon en Omniversum

Missie en visie

Actief, betrokken en vernieuwend

Museon-Omniversum motiveert haar bezoekers een actieve houding als wereldburger aan te nemen. Door te inspireren en te enthousiasmeren onze planeet met respect te behandelen en te verbeteren. Wij delen het avontuur van de zoektocht naar oplossingen om van de wereld een betere plek te maken.

Alles is met elkaar verbonden

De toekomst van de aarde, daarom draait het bij One Planet. Met One Planet maakt Museon-Omniversum zich sterk om onze planeet te beschermen. En respectvol om te gaan met alles dat en iedereen die daarop leeft. Hiervoor zetten we alles in. Onze museale collectie, programmering, kennis en ook ons netwerk. Om te laten zien hoe mooi de wereld is en dat alles met elkaar in verbinding staat. We belichten steeds een klein stukje uit dat complexe systeem. Door het specifieke verhaal te vertellen over de schoonheid van die samenhang.

Een leefbare wereld voor iedereen

De 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties om van de wereld een betere plek te maken in 2030, vormt de basis. De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn ons raamwerk om te verhalen over onder meer klimaatbestendigheid en energietransitie. Van omgaan met water tot economische mogelijkheden voor iedereen. En van voedselzekerheid tot het veerkrachtig en toekomstbestendig maken van steden. Om de klimaataanpak en de sociale en economische weerbaarheid te versnellen.

Van uitdagingen naar oplossingen

Met deze 17 doelen toont One Planet een perspectief voor de nabije toekomst. De verhalen zijn gericht op de urgentie en actualiteit van de genoemde thema’s. Zij tonen de uitdagingen én de oplossingen. De verhalen laten zien voor welke mondiale uitdaging onze samenleving staat. Op een aansprekende, inspirerende en uitdagende manier.