Logo One Planet
Publiekswinnaar landschap Annika Koole "Vatnajökull IJsgrot"
Publiekswinnaar landschap Annika Koole "Vatnajökull IJsgrot"

Winnende foto's National Geographic fotowedstrijd nu in Museon

18 november 2019

Het portret dat Colette Lukassen heeft geschoten van de 11-jarige Emma is beste foto van het jaar in de National Geographic Fotowedstrijd 2019. Tot die conclusie kwam de jury van de wedstrijd. Lukassen ontving de prijs zondagmiddag in het Museon in Den Haag.

'Liefdevol in beeld gebracht'

"Het eerste dat je ziet is een mooi kindje. In een elegante, zelfverzekerde pose. Maar toch ook onschuldig. Bijna schattig. Als ‘De Geboorte van Venus’ van Botticelli. De subtiliteit waarmee het verhaal van de foto wordt verteld, is knap. Want de geportretteerde Emma is geboren als Gijs en dat zie je. De fotograaf heeft dat heel liefdevol in beeld gebracht," schrijft juryvoorzitter Arno Kantelberg in het juryrapport.

Kantelberg zat als hoofdredacteur van National Geographic Magazine een jury voor die verder bestond uit fotografen Sacha de Boer, Marco Borsato, Frederik Buyckx en Nat Geo Junior-hoofdredacteur Renske Lamers. Zij hebben uit bijna 11.000 inzendingen finalisten geselecteerd, de overall winnaar gekozen en per categorie jurywinnaars bepaald.

Winnende foto's in National Geographic Magazine en Museon

De winnende foto's worden gepubliceerd in het decembernummer van National Geographic Magazine en zijn te zien in de tentoonstelling ‘National Geographic Colors of the World’ in het Museon.

Samenwerking

De National Geographic Fotowedstrijd is een samenwerking tussen National Geographic, OPPO, Kamera Express en het Museon.

‘National Geographic Colors of the World’ in Museon

Tot en met 1 maart 2020 is in het Museon in Den Haag de fototentoonstelling National Geographic Colors of the World te zien. In deze expositie worden spectaculaire foto’s getoond van topfotografen als Steve McCurry, Brian Skerry, Robert Harding en George Mobley, door middels van ruim 50 speciale 100 x 100 cm duratrans presentatiepanelen, met LED-technologie.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over de National Geographic Fotowedstrijd: Kristiaan Schimmel, telefoon 06 11143993 of 020 7033122, email kristiaan.schimmel@fox.com
Alle foto’s zijn hier te bekijken.

Voor meer informatie over National Geographic Colors of the World: Rob de Winter, telefoon 06 10905384 of 070 3381423, email: rdwinter@museon.nl
Fotomateriaal van de tentoonstelling voor publicitaire doeleinden kan worden gedownload via https://www.museon.nl/nl/nieuwsitem/national-geographic-colors-of-the-world-in-museon

Museon

Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen. De centrale tentoonstelling ‘One Planet’ maakt een verbinding naar de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Deze zeventien doelen zijn opgesteld om de belangrijkste uitdagingen op het gebied van klimaat, natuur en samenleving aan te pakken.

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
070-3381338
I: www.museon.nl
E: info@museon.nl