Logo One Planet
In de André Kuiperzaal (Satellietenzaal)
In de André Kuiperzaal (Satellietenzaal)

Satellieten en raketten

Wat hangt er rond onze aarde?

Museumles Voortgezet onderwijs Vmbo Natuurkunde, Techniek en W&T

Hoe werkt navigatie in de auto of op je mobiel? Wat schiet SpaceX de ruimte in? Hoe komt je mobiel aan bereik? Is er wifi in een ruimtestation?

Satellieten zijn essentieel voor al die dingen, net als voor de weersvoorspelling, spionage, aardobservatie en sterrenkundig onderzoek. In de les ga je in op de functie en werking van satellieten, het leven in een ruimtestation. Aan de hand van interactieve elementen in de zaal ontdek je allerlei aspecten van ruimtevaart. Van astronautenvoedsel tot ruimtestraling; het komt allemaal aan bod.

Satellieten zijn essentieel voor al die dingen, net als voor de weersvoorspelling, spionage, aardobservatie en sterrenkundig onderzoek. In de les ga je in op de functie en werking van satellieten, het leven in een ruimtestation en de uitdagingen die astronauten en ingenieurs aangaan om ons de ruimte in te krijgen.Aan de hand van interactieve elementen in de zaal ontdek je allerlei aspecten van ruimtevaart. Van astronautenvoedsel tot ruimtestraling; het komt allemaal aan bod.

Lesdoel

Je maakt kennis met verschillende toepassingen van satellieten in het dagelijks leven en de uitdagingen van werken en leven in de ruimte.