Logo One Planet
Campagnebeeld zeeen en oceanen
Campagnebeeld zeeen en oceanen

Het grote onderwateravontuur

Activiteit | 8 juli 2023 - 3 september 2023

Beleef deze zomervakantie het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie op het gigantische koepelscherm van Museon-Omniversum en doe mee met allemaal activiteiten in het museum.

Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie

De kleine onderzeeër Barney woont in een prachtige onderwaterwereld. Die houdt hij mooi en schoon voor alle bewoners. Barney beleeft vele avonturen, samen met zijn vriendinnetje, het zeepaardje Beenie. Omdat ze veel afval tegenkomen, richten ze de Barney en Beenie Cleanup Club op en vragen bezoekers om mee te helpen. Dit is een vrolijke, spannende en leerzame grootbeeldfilm voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Op een toegankelijke manier leren ze over het leven in de zeeën en oceanen, over sterrenbeelden en over het belang van het leven onderwater te beschermen. Maar bovenal is de grootbeeldfilm op het koepelscherm, dat zo groot is als een half voetbalveld, voor kinderen een onvergetelijke belevenis.

De activiteiten

De film is onderdeel van het programma Duik in de Diepte. In het museum kun je een familietour langs schelpen en zeedieren maken, een algenshake bij elkaar fietsen, origami vissen vouwen of je kennis testen bij de Kleurrijke Koralen Kwis.

Zie hier het complete overzicht van activiteiten. Kijk bij de dag van je bezoek wat er precies te doen is.

•    Vouw mee voor een gezonde zee: Een gezonde zee is een zee vol leven. Help jij mee om onze zee te vullen met kleurrijke visjes? Kom origami vissen vouwen!
•    Doe mee aan de Kleurrijke Koralen Kwis en ontdek hoeveel jij weet over koralen en de bewoners ervan.
•    Doneer je adem aan de algen en fiets daarna een algenshake bij elkaar.
•    Maak jij een soktopus, schildpad, walvis of misschien wel een haai? Kom oceaandieren maken van een eenzame of versleten sok.
•    Doe jij mee met onze Onderwater expeditie? Reis mee met onze wetenschappers en ontdek tijdens deze Science Show meer over potvissen, bizarre zeedieren en zeeën.
•    Kom luisteren naar een Vissen Voorlees Verhaaltje en ontdek wat er onder water allemaal te zien is. Zo komen de prentenboeken echt tot leven!
•    Ontdek tijdens de familietour allerlei geheimen van de zee en speur in de diepte bij de Dome. Maak een selfie met een haai en ontvang een stoere beloning aan het einde van je bezoek.

Tot slot, neem ook zeker een kijkje bij de National Geographic tentoonstelling Pristine Seas en de grootbeeldfilm Secrets of the Sea om meer te weten te komen over de schoonheid en de geheimen van de zeeën en oceanen.


NB: Kijk bij de dag van je bezoek welke activiteiten plaatsvinden. (Wijzigingen onder voorbehoud van beschikbaar personeel en bezoekersaantallen.)