Logo One Planet
Werken met stroom
Werken met stroom

Haags Tech-weekend en FIRST LEGO League

Activiteit | 27 januari 2024 - 28 januari 2024

27 en 28 januari: FIRST LEGO League finale en TECH-festival


Tijdens het laatste weekend van januari beleven bezoekers, jong en oud, het plezier van techniek bij ons. Dit weekend hebben we de leerlingenteams van de FIRST LEGO League in huis. Kijk mee hoe de temas strijden om een plek in de felbegeerde Benelux-finale van de FIRST LEGO League. Ook kunnen onze bezoekers workshops volgen en verschillende technologische uitvindingen bewonderen tijdens het TECH-festival.

  • FIRST LEGO League. De FIRST LEGO League is een internationale LEGO-wedstrijd voor leerlingen van 9 t/m 15 jaar. De teams zetten hun kennis en creativiteit in om te innoveren voor een betere toekomst. Het thema van dit jaar is MASTERPIECE℠. De teams gebruiken hun fantasie om de kunstwereld opnieuw te bekijken en om nieuwe manieren te bedenken om kunst te creëren en verspreiden over de hele wereld. De bezoekers van Museon-Omniversum kunnen bij de wedstrijden meekijken.
  • Haags Techweekend. Tegelijk vindt ook het TECH-weekend plaats. Hier maken kinderen op een leuke manier kennis met hedendaagse techniek. In beide gebouwen van Museon-Omniversum bieden onze partners activiteiten voor de bezoekers aan en laten bijzondere dingen zien. Het hele weekend is er van alles te doen voor jong en oud. Kinderen leren op een leuke manier van alles over techniek en ontdekken misschien wel een hele nieuwe passie.


Deze TECH-partners zijn aanwezig in Museon-Omniversum

  • Aero Delft: Studenten van de TU Delft laten zien dat “schoon” vliegen op waterstof mogelijk is. Bouw na het verhaal in 30 minuten je eigen vliegtuig.
  • Future Mindz: Ontdekt tijdens deze spannende workshop de wereld van drones, bekijk de wereld door een VR-bril en ontdek AI.
  • De Bouwplaats: Vergaap je aan de Legomodellen van deze Legofreak! Creaties van basic en technisch Lego.
  • Equans: Programmeren kan je leren. Rood, oranje en groen zijn de kleuren die je gebruikt in je eigen verkeerslicht.
  • K.N.A.U.: Kom naar het beweegplein en probeer het ‘ren, spring en gooi’-pakket uit van de K.N.A.U. En… leer alles over de techniek van deze 3 onderdelen.
  • Brunel solar team (TU Delft): Ga op de foto met de zonnewagen Nuna 12, deelnemer van de World Solar Challenge in Australië.
  • Grote Broer: Ontdek de wereld van stroomcircuits en geleidende materialen. En maak hiermee een prachtig kunstwerk.
  • Micro:bit: Breng creaties van Lego tot leven. Dat gaat heel goed met de micro:bit, een minicomputertje dat speciaal voor het onderwijs is ontwikkeld. Je kunt er van alles mee aansturen: van dansers en happende monsters tot een tekenrobot met afstandsbediening.