Logo One Planet

De duizend originele kleuren van Toscane en Cinque Terre

Activiteit | 28 mei 2024

Audio-visuele presentatie door Martine & Guus Reinartz

Martine en Guus laten u in deze lezing de schoonheid van de grotere steden in Toscane zien, zoals Florence, Arezzo, Siena en Pisa. Maar ook de vele schilderachtige dorpjes, prachtige oude kloosters, zacht glooiende hellingen en geologische formaties worden door hen volop belicht. In de “Crete Senesi” (zuidoostelijk van Siena) zijn de fotogenieke rijen cipressen het enige verticale element tussen de ontelbare kale heuvels, die door diepe erosie-geulen getekend zijn. Natuurlijk laten we eveneens authentieke bewoners van dit kunstlandschap zien. Ze hebben vaak een hele nauwe verwantschap met hun omgeving.

Bovendien bezoeken we, halverwege Pisa en Genua aan de Ligurische kust, het geweldige rotsachtige gebied van “Cinque Terre”. Dit is een cultureel en landschappelijk hoogtepunt, hoog boven de zee en slechts 15 km lang, maar met een oneindige aantrekkingskracht. Deze levendige, afwisselende vijf-dorpen-kust is met afstand het overweldigendste wat de Riviera di Levante te bieden heeft!

Men zegt dat het kleurrijke landschap, samen met haar kunst- en cultuurschatten, de echte rijkdom van Toscane en Cinque Terre is: één van de meest afwisselende landstreken van heel Europa.

Bestel tickets voor deze Activiteit

Toon alle tickets