Logo One Planet
Jane Goodall Reasons for Hope
Jane Goodall Reasons for Hope

Hoopgevende verhalen van Jane Goodall

29 januari 2024


Vanaf 8 februari 2024 draait op het enorme koepelscherm van Museon-Omniversum de bekroonde grootbeeldfilm Jane Goodall: Reasons for Hope.

De wereldberoemde biologe en natuurbeschermer laat je drie hoopvolle, inspirerende verhalen voor een betere wereld beleven. Ze zullen je niet onberoerd laten. Daarnaast zie je in het museum een fototentoonstelling over haar boeiende, bijna sprookjesachtige leven en haar levenslange inzet voor chimpansees en de natuur. De fototentoonstelling is i.s.m. het Jane Goodall Instituut Nederland tot stand gekomen.

De grootbeeldfilm

De Britse biologe en natuurbeschermer Dr. Jane Goodall werd wereldberoemd door haar werk en leven met chimpansees. Dat zij zich ook breder inzet voor het behoud van de natuur is minder bekend. In de grootbeeldfilm Jane Goodall: Reasons for Hope, bekroond met de speciale juryprijs bij de Jackson Wild 2023 Media Awards, neemt Jane Goodall je mee op reis rond de wereld en vertelt zij drie hoopvolle, inspirerende verhalen, die het verschil maken voor een betere wereld. Het zijn drie door jongeren opgezette initiatieven: de migratie van de trekvogel Kaalkopibis over de Alpen, de herintroductie van de Amerikaanse bizon en het planten van tien miljoen bomen in een Canadese regio die door mijnen is aangetast. Door de hele film heen is er aandacht voor Goodalls vier pijlers van hoop voor de toekomst: het enorme menselijke intellect, de veerkracht van de natuur, de kracht en toewijding van jongeren en de ontembare menselijke geest. Jane zorgde in 1960 met haar onderzoek naar chimpansees in Tanzania voor een revolutie in hoe we naar de wereld om ons heen kijken. Nu neemt ze ons mee op een nieuw avontuur van inspiratie en hoop. Jane is de inspiratiebron van de verandering die we met elkaar in gang kunnen zetten door in actie te komen.

Bekijk hier een trailer en lees meer over de film


De fototentoonstelling

Met 44 prachtige foto’s van het Jane Goodall Instituut Nederland geeft deze tentoonstelling een inkijk in het boeiende leven van Jane Goodall. We maken kennis met haar projecten in Afrika en haar levenslange liefde voor en studie van chimpansees. Het leven van de wereldberoemde etholoog en natuurbeschermer leest als een sprookje. Als jonge vrouw vertrok Jane naar Afrika om jarenlang tussen de chimpansees te wonen. Na ruim 25 jaar besloot ze de bossen te verlaten om zich volledig in te zetten voor het behoud van de chimpansees en de natuur. Maar ook om aandacht te vragen voor actuele problemen zoals ontbossing en stroperij en wat we daaraan kunnen doen. Jane roept ons op met haar mee te strijden en het verschil te maken.

Meer informatie over de foto-expositieLogo Jane Goodall Institute Nederland

Logo Jane Goodall Institute Nederland