Logo One Planet

Songs of Earth

Filmduur 91 minuten

Taal Noors, Nederlands ondertiteld

Ingesproken door nvt

Thema's Natuur, Noorwegen

Deze film is niet koepelvullend.

Wij adviseren ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film geschikt/leuk is voor hun kinderen.

Bekijk trailer

IJsblauwe gletsjers, klaterende watervallen en knisperend groene loofbomen vormen het adembenemende decor van de natuurdocumentaire Songs of Earth.

Regisseur Margreth Olin keert terug naar haar geboorteplaats, de betoverende vallei Oldedalen in Noorwegen, voor een liefdevolle ode aan deze majestueuze omgeving - maar ook aan haar ouders, die na al die jaren nog steeds een diepgewortelde liefde voor elkaar koesteren. We volgen in deze poëtische reis Olin en haar 84-jarige vader Jørgen, die een jaar lang fungeert als de wijze gids van zijn dochter. Terwijl Jørgen wandelt door zijn vertrouwde omgeving, deelt hij de verhalen die geworteld zijn in generaties.

Hier groeiden zijn voorouders op, ze werden verliefd en stichtten gezinnen, te midden van natuurlijke verschuivingen en overstromingen die deel uitmaken van het leven in deze grillige natuur. Olin’s lens vangt niet alleen het spectaculaire panorama, maar ook de stilte en sereniteit die heersen te midden van de ruige bergen, het wildleven en de tijdloze verhalen die horen bij de vallei.

Het adembenemende landschap wordt bijna uitsluitend begeleid door de geluiden van de natuur, die het London Contemporary Orchestra vertaalde in melodieën. Een groots natuurspektakel, gebouwd op een persoonlijke geschiedenis.


Tickets: € 13,00 (gratis toegang met de Vriendenloterij-VIP-kaart)

Bestel tickets voor deze film

Toon alle data