Logo One Planet
Robots uit de werkplaats
Robots uit de werkplaats

25 february 2019

In het Museon is in de voorjaarsvakantie veel te doen! Naast tentoonstellingen als Reizen in de Ruimte en The Art of Wildlife Photography worden er veel activiteiten georganiseerd.

Creatief en technisch aan de slag

In de Familiewerkplaats ga je actief aan de slag met het thema Ruimtevaart. Kinderen kunnen (samen met hun ouders) hun eigen Space-model raket, robot, astronaut, UFO of satelliet ontwerpen. De modellen worden gemaakt van gerecycled technisch materiaal, bijvoorbeeld elektrische en elektronische onderdelen en eenvoudige componenten zoals conservenblikjes. In de Makeshop leer je spelenderwijs over mechanica. Hier zet je stap voor stap je eigen Marsrover in elkaar om deze vervolgens op een nagemaakt Marslandschap uit te testen. Tijdens de Scienceshow gaan we op zoek naar antwoorden op vragen als hoe werkt een raket, hoe ziet Mars er uit en wat is er zo gevaarlijk aan een vacuüm? Doe mee met de experimenten!

Reizen in de Ruimte, op weg naar een nieuwe aarde

‘Reizen in de Ruimte’ brengt bezoekers naar de wereld van ruimtevaart en wetenschap. Een wereld waarin zij zelf kunnen ontdekken welke actuele technieken en thema’s een rol spelen als het gaat om verder te kunnen leven buiten onze aarde. De expositie laat zien hoe belangrijk technologie is om de mens verder dan de aarde te laten reizen. Reizen in de Ruimte zet aan tot nadenken en inspireert: hoe ziet onze toekomst er uit en hoe kunnen wij aan een duurzamere aarde werken, maar bovenal wordt de vraag gesteld: kunnen wij in de toekomst op andere planeten leven?
De tentoonstelling is te zien tot en met 1 september 2019.

National Geographic - The Art of Wildlife Photography

The Art of Wildlife Photography’ vertelt met indrukwekkende natuurfoto’s van gerenommeerde National Geographic fotografen, zoals Jim Brandenburg, Brian Skerry en Beverly Joubert, de verhalen achter de camera.
De expositie is te zien tot en met 16 juni 2019.

One Planet

Dit is de centrale expositie van het Museon, die laat zien aan de hand van 17 opstellingen, gebaseerd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, dat er inspirerende oplossingen zijn voor een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en voor het aanvaarden van verschillen tussen mensen. De Verenigde Naties hebben het Museon erkend als officieel partner voor het uitdragen van de inhoud en het belang van die doelen.

Museon, museum voor cultuur en wetenschap

Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Noot voor de redactie

Voor meer inhoudelijke informatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met Rob de Winter, communicatiemanager van het Museon. Telefoon 0610905384 / email rdwinter@museon.nl.

Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
tel. 070 - 33 81 338
info@museon.nl