Logo One Planet

Een culturele rondreis door Iran

Activity | 4 October 2022

Presentatie door Regien van der Sijp

Iran is de bakermat van onze westerse beschaving en bekend om haar cultuur, architectuur en vriendelijke bevolking. We maken een reis langs bijzondere plaatsen en steden, ieder met hun eigen karakteristieken en bezienswaardigheden.

De ruïnes van Pasargadae en Persepolis brengen ons terug in de tijd toen de heersers Cyrus en Darius het grote Perzische rijk stichtten. Ook vòòr het tijdperk van de Acheameniden stonden kunst en cultuur al op een hoog niveau. In een kaal woestijnachtig gebied aan de voet van het Zagrosgebergte ligt de eeuwenoude stad Yard, met lemen windtorens die voor verkoeling zorgen en eeuwenoude ondergrondse waterkanalen en in de stad Shiraz, bekend om zijn dichters en nachtegalen, bezoeken we de geliefde tuinen. Ook Isfahan krijgt ruime aandacht met haar prachtige architectuur, moskeeën, bazaar en bruggen. Tot slot de herenhuizen in Kashan, het rozenpaleis in Teheran en de heilige stad Qom.

Aan de hand van de vele foto’s worden geschiedenis en cultuur van het land zichtbaar gemaakt. En door alles heen speelt het contact met de bevolking.

Welkom in Iran, een land met onvermoede schatten!


Bestel tickets voor deze Activiteit

Toon alle tickets