Logo One Planet

Stage Marketing & Communicatie (begin: februari en september)

Bij Museon-Omniversum draait alles om de aarde, de mens en een duurzame toekomst.

Wij zijn hét enige museum met grootbeeldfilmtheater, in Den Haag. Als culturele dagattractie zetten we onze grootste krachten in voor een breed publiek: de museale collectie, spectaculaire grootbeeldfilms, activiteiten, kennis én netwerk. De 17 Sustainable Development Goals (werelddoelen) van de Verenigde Naties vormen daarbij altijd ons uitgangspunt voor de missie die we nastreven: het inspireren van nieuwe generaties om zich in te zetten voor een leefbare aarde voor iedereen!

Om de marketingactiviteiten van Museon-Omniversum te versterken, bieden wij een:  

Stage Marketing & Communicatie: 32 - 36 uur per week


Ben jij creatief, leergierig, proactief en wil je impact maken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Een optimistische aanpakker die graag een steentje bijdraagt aan de planeet, een inclusievere maatschappij en ons team.

Onze ambities zijn groot. Wij willen altijd vraaggericht en verrijkend zijn richting ons publiek, zodat we écht impact maken. Daarom is het belangrijk dat wij onze boodschap goed communiceren aan de juiste mensen. Tijdens deze meewerkstage laat je onze stem horen via de socials, kom je met creatieve ideeën voor online content op de website en nieuwsbrieven, en onderzoek je hoe we nóg toegankelijker & inclusiever kunnen communiceren. Je hebt dus je eigen project en tegelijk ondersteun je het marketing & communicatie team.

Je komt in een specialistisch team terecht van 8 collega’s met het hoofd Marketing, Communicatie en Sales als leidinggevende. Er valt hier dus veel te leren!

Wat ga je doen?

Als we één woord zouden moeten kiezen om de dagen te beschrijven dan is het: diversiteit. Geen dag is hetzelfde en op een dag kan je ook met verschillende soorten dingen bezig zijn. Zo begin je 's ochtends met een rondje socials, drink je een kopje koffie in ons café, maak je 's middags een mooi filmpje om de Dome te promoten, en ga je daarna door naar een opening van een evenement of sta je op de première van één van onze nieuwe films.


Verder bestaan jouw werkzaamheden uit: 

 •     Algemene ondersteuning op Marketing en Communicatie
 •     Content creatie voor socials, website en nieuwsbrieven
 •     Beeldmateriaal maken bij evenementen (foto/video met telefoon)
 •     Het maken en beheren van de contentkalender  
 •     Aanleveren van content bij externe kanalen/partners
 •     Bezoekerscontact via mail en socials
 •     Klantcontact met wederverkopers
 •     Meehelpen bij organisatie van evenementen
 •     Eigen project: analyseren en verbeteren van toegankelijkheid, diversiteit en inclusie in het Museum en van communicatie-uitingen

 

Wat breng je mee?

 •     Je volgt een relevante hbo-opleiding in de richting van Marketing, Communicatie of Media;
 •     Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands, een goede beheersing van de Engelse taal is een pré;
 •     Ervaring met kanalen als Instagram en Tiktok;  
 •     Je hebt een interesse in duurzaamheid en bent maatschappelijk geëngageerd;  
 •     Creatief, leergierig, proactief, aanpakker zijn woorden die jou typeren. 


Verder moet je weten:

Museon-Omniversum vindt het belangrijk dat haar team een afspiegeling vormt van de samenleving. Diversiteit draagt bij aan nieuwsgierigheid, creativiteit én maatschappelijk bewustzijn. Daarom nodigen wij ook jou uit om op jouw eigen unieke manier een steentje bij te dragen in onze organisatie. 

Bij indiensttreding vragen we je een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.


Wat wij bieden:

Museon-Omniversum biedt een inspirerende werkomgeving in een organisatie die volop in ontwikkeling is. We hanteren de Museum CAO en bieden de daarbij behorende arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiedagen, pensioenopbouw, eindejaarsuitkering en vakantietoeslag.  Verder bieden we een reiskostenvergoeding en een thuiswerkvergoeding.  

Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met Masja Brouwer, op maandag, dinsdag en donderdag te bellen op 070-3381 421
 

Reageren:

Ben je geïnteresseerd en voldoe je aan het functieprofiel? We hebben jaarlijks met ingang van februari en september een stageplek beschikbaar. Solliciteer op een manier die voor jou past. Of dat een brief, presentatie of filmpje is, dat maakt ons niet uit. En vergeet niet je CV erbij te doen. Je sollicitatie kun je indienen via hr@museon-omniversum.nl onder vermelding van vacature Stage Marketing & Communicatie.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.