Logo One Planet

We zijn weer open!

5 juni 2021

Vanaf 5 juni opent het Museon de deuren en is 'MUSIC! – van Beethoven tot Beyoncé' weer te beleven. Deze fantasievolle tentoonstelling nodigt uit om samen naar muziek te luisteren, muziek te maken en muziek te ervaren.

Veel te doen en te beleven

Ontdek hoe muziek ons met elkaar verbindt, hoe muziek zorgt voor ontspanning, helpt om gevoelens te uiten, de wereld kan veranderen of natuurlijk gewoon leuk is. Wat zou muziek zijn zonder dansen? Hoe voelt de moderne Whip-Dance, MC Hammer in de jaren negentig, de Charleston of een Middeleeuwse dans?
Je krijgt uitleg over de complexe werking van onze oren en hersenen. Welke geluiden kunnen we horen en hoe? De tentoonstelling gaat natuurlijk ook over het maken van muziek en over zingen. Hoe maak je een popsong? Hoe klinkt je stem in een loop of bij een duet tijdens carpool-karaoke? En hoe scoor je bij een drumwedstrijd? Het niet nodig dat je een instrument bespeelt of noten kunt lezen – nieuwsgierigheid naar nieuwe geluiden en ervaringen is genoeg om te genieten van deze originele, interactieve tentoonstelling.

Ludwig van Beethoven

Een speciaal paviljoen is gewijd aan het 250ste geboortejaar van Ludwig van Beethoven. Exclusief voor MUSIC! nam het Beethoven Orkest Bonn het tweede deel van zijn Negende Symfonie op. Met de nieuwste 3D-opnametechnologie ervaar je die muziek terwijl je midden in het orkest zit.

Samenwerking

MUSIC! is een internationaal samenwerkingsproject van Museon Den Haag met LVR-LandesMuseum Bonn, Braunschweigisches Landesmuseum, Limburgs Museum Venlo en Bruns BV Bergeijk.

Veiligheid

Ook het Museon gaat op 5 juni weer open, we hebben hard gewerkt zodat het bezoek voor iedereen leuk én veilig is. Daarom houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Zo moet je een toegangsbewijs vooraf online via onze ticketpagina https://tickets.museon.nl kopen. Je reserveert dan meteen een dag en een tijdvak. Ook met een pas voor gratis toegang of een kortingsvoucher, vragen we je om vooraf een tijdvak te reserveren. Zo waarborgen we voor iedereen de loopstromen en de 1,5 meter afstand.


Noot voor de redactie:

Museon, Stadhouderslaan 37, Den Haag
Contactpersoon: Rob de Winter, Telefoon: 0610905384, Email: rdwinter@museon.nl