Logo One Planet
Fotograaf: Florian Schulz
Fotograaf: Florian Schulz

The Arctic Noorderlicht Experience

6 december 2022

Museon-Omniversum brengt van 16 december 2022 tot 16 februari 2023 de unieke Arctic Noorderlicht Experience in de avonduren. Deze duo-show bestaat uit de grootbeeldfilm The Arctic: Our Last Great Wilderness en de full dome show Résonances Boréales.

De show neemt je eerst mee op reis naar de Noordpool waar je kunt genieten van de ongerepte natuur, waar dieren als kariboes, muskusossen en wolven vrij rondzwerven. National Geographic-fotograaf Florian Schulz legde een van de grootste natuurspektakels ter wereld vast: de migratie van 200.000 kariboes die twee keer per jaar meer dan 1.000 kilometers afleggen.

Daarna beleef je een adembenemende show waarin het pianospel van Roman Zavada en het Noorderlicht een unieke dialoog vormen op het 360 graden koepelscherm van Museon-Omniversum. Verbluffende real-time beelden van de Aurora Boréalis (het noorderlicht) weerspiegelen op een poëtische manier de pianomuziek en geven je het gevoel alsof je zelf ter plekke bent.

De show start om 21:00 uur en duurt 1 uur en 25 minuten.
Tickets: € 20,--

Avondprogrammering
In de avond is het koepeltheater van Museon-Omniversum geopend voor bijzondere films en voorstellingen. Beleef prachtige filmdocumentaires, muziekvoorstellingen, livestreams van muziekoptredens, livestreams van ballet- en operavoorstellingen uit het Royal Opera House in Londen en Star Party’s (Planetariumvoorstellingen in samenwerking met NOVA). Ervaar het gemak van de makkelijke bereikbaarheid en buiten de drukte van de stad.


Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Neem voor foto’s of meer informatie contact op met Masja Brouwer, 06 1442 4561 / mbrouwer@museon-omniversum.nl

  • Roman Zavada, officiële foto Résonances Boréalis
  • Roman Zavada, Résonances Boréalis
  • Foto: Florian Schulz
  • Foto: Florian Schulz
  • Foto: Florian Schulz
  • Foto: Florian Schulz
  • Foto: Florian Schulz
  • Foto: Florian Schulz