Logo One Planet
Plastic Soup Surfer in Museon-Omniversum
Plastic Soup Surfer in Museon-Omniversum

Plastic Soup Surfer in Museon-Omniversum

15 juli 2022 | Vanaf 23 juli exclusief aan de Stadhouderslaan

Surf jij mee op het surfboard van strandafval, het flessenboard waarmee de Noordzee werd overgestoken of het elektrisch aangedreven board gemaakt van wegwerpbekers? Plastic Soup Surfer Merijn Tinga maakt deze boards zelf en voert er campagne mee. Van bewustwording voor het plastic afvalprobleem, naar lobby bij de politiek tot actie bij bedrijven. In Museon-Omniversum zijn de unieke surfboards van de Plastic Soup Surfer vanaf 23 juli exclusief te zien en aan te raken!

Naast de surfboards zie je fragmenten uit de diverse documentaires over de risicovolle expedities op de surfboards. Plastic Soup Surfer Merijn Tinga maakt deze boards zelf en voert er campagne op. Van bewustwording voor het plastic afvalprobleem, naar lobby bij de politiek tot actie bij bedrijven. De surfboards van de ‘Plastic Soup Surfer’ vertellen een uitzonderlijk verhaal en toont dat je als eenling wel degelijk verschil kan maken.

Positieve verandering

Merijn Tinga is net terug van zijn Mission Reuse Expeditie. Hij surfde van Brussel naar Amsterdam en vroeg daarmee aandacht voor het uitbannen van wegwerpbekers. Museon-Omniversum vindt dit een mooi voorbeeld van een initiatief waarmee je verandering creëert. Het past helemaal bij One Planet, de programmering van Museon-Omniversum waar je kennis maakt met creatieve initiatieven en slimme oplossingen voor de toekomst. Zo zorgen we er samen voor dat de wereld eerlijker wordt en leefbaar blijft. 

Verbod op wegwerpbekers

Museon-Omniversum steunt Mission Reuse en stapt direct af van wegwerpbekers. In plaats daarvan gaat het museum een samenwerking aan met BillieCup, de recyclebare statiegeldbeker.

Zomerprogramma

Kom deze zomer naar Museon-Omniversum. Verwonder je over de surfboards van de Plastic Soup Surfer, doe mee met activiteiten in One Planet en bekijk de grootbeeldfilm Oceans, our blue planet in het koepeltheater. En mocht je dorst hebben, dan krijg je je drankje in een glas of kopje óf - als je hem mee wilt nemen - in een BillieCup. 

www.plasticsoupsurfer.org