Logo One Planet
Mont Saint Michel, Frankrijk door George Mobley
Mont Saint Michel, Frankrijk door George Mobley

National Geographic - Colors of the World in Museon

26 juni 2019

Vanaf 29 juni is in het Museon in Den Haag de fototentoonstelling National Geographic - Colors of the World te zien.

In deze expositie worden spectaculaire foto’s getoond van topfotografen als Steve McCurry, Brian Skerry, Robert Harding en George Mobley.

Een wereld van kleuren omringt ons elke minuut van de dag en toch staan we hier zelden bij stil. In deze tentoonstelling wordt aandacht besteed aan perceptie, betekenis en symboliek van kleuren in onze wereld. Kleur kan ons kalmeren, kleur kan ons energie geven, kleur kan ons verbazen en iedereen heeft een favoriete kleur! En wat is de betekenis van kleur bij dieren? Deze inspirerende fototentoonstelling laat de bezoeker op een verrassende manier naar onze planeet kijken. De opstelling bestaat uit ruim 50 speciale 100 x 100 cm duratrans presentatiepanelen, met LED-technologie. National Geographic Colors of the World is te zien tot en met 1 december 2019.

Samenwerking

National Geographic Colors of the World is onderdeel van de NatGeo Focus Gallery, de permanente fototentoonstelling van het Museon. De tentoonstelling is een samenwerkingsverband tussen het Museon en National Geographic.

Museon

Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen. De centrale tentoonstelling One Planet maakt een verbinding naar de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Deze zeventien doelen zijn opgesteld om de belangrijkste uitdagingen op het gebied van klimaat, natuur en samenleving aan te pakken.

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
070-3381338
I: www.museon.nl
E: info@museon.nl

Voor informatie:
Rob de Winter:
T: 070-3381421 / 0610905384
E: rdwinter@museon.nl