Logo One Planet
SDG 17: partnerschappen om doelstellingen te bereiken
SDG 17: partnerschappen om doelstellingen te bereiken

Duurzame partners One Planet in NRC Serie

21 mei 2022

Rondom de opening van One Planet is Museon-Omniversum een samenwerking aangegaan met het NRC. In een serie van zes interviews geeft Museon-Omniversum het podium innovatieve bedrijven, duurzame beleidsmakers, change makers en partners die het verschil maken.

Museon-Omniversum trapt de serie zelf af. Iris van den Akker, commercieel directeur: "Museon en Omniversum zijn gefuseerd en presenteren samen One Planet, hét centrum voor duurzame ontwikkeling. Er is ontzettend veel aan de hand in de wereld, duurzaamheid kan daarin niet meer ontbreken. One Planet is een impactcentrum voor jong en oud. De combinatie museum en filmtheater zetten we anders in de markt en we kiezen positie: niet langer neutraal, maar agenderend en activerend."

Het is bijzonder in de culturele sector om je zo te positioneren en daar heeft Museon-Omniversum haar partners zeker bij nodig. Van den Akker vervolgt: "Partijen waarmee wij werken zijn onder meer de overheid, wetenschap maar ook het zakelijke leven. Samen met hen bouwen wij om One Planet groter te maken en te vullen met sterke content."

De interviews die zes weken achtereen paginagroot in het NRC verschijnen, geven een goed beeld van de partners en ambassadeurs die zich aan One Planet hebben verbonden. Naast het interview met Museon-Omniversum komen Merijn Tinga, Plastic Soup Surfer en Frans Timmermans, eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie aan woord in een dubbelinterview over hun samenwerking in de strijd tegen plastic afval. Meiny Prins, ceo van Priva vertelt over de duurzame stedelijke delta en Wim Drossaert, directeur van Dunea praat ons bij over de watertransitie. Ingrid Thijssen, voorzitter werkgeversorganisatie VNO-NCW, vertelt over het Duurzaam Nederlands bedrijfsleven. De serie sluit af met een vraaggesprek met Erik de Groot van Iron Roots over de rol van start-ups bij duurzame ontwikkeling.

Ga naar de serie