Logo One Planet
Kinderen wekken duurzame energie op door te dansen op speciale vloertegels.
Kinderen wekken duurzame energie op door te dansen op speciale vloertegels.

Museon-Omniversum organiseert One Planet SDG workout op 19 januari

18 januari 2022

Op woensdag 19 januari organiseert Museon-Omniversum een gratis workout voor bezoekers. Van 13:00 tot 15:00 uur kun je een speed tour maken op de One Planet Expo. Deze ludieke actie sluit aan bij de oproep van de Museumvereniging voor de actie Museum Gym.  

Met de organisatie van de gratis workout maakt Museon-Omniversum een statement. Het is niet uit te leggen dat winkels wel open mogen en musea niet. Na de recente actie Theater Kapsalon van de theaters, laat ook de museumbranche nu van zich horen. De Museumvereniging riep haar leden op een dagdeel hun deuren te openen voor een yogales, bootcamp, hersengymnastiek of iets anders. Zo ontstond het idee voor de SDG workout.

Beweeg met ons mee! 

Tijdens de One Planet SDG workout kom je letterlijk in beweging. Je ontdekt wat de SDG’s betekenen en gaat ook fysiek aan de slag. Zo leer je op het stepsapparaat je hoe anders we nu bezig zijn met eten dan in de oertijd. En ervaar je hoe je dansend op speciale vloertegels duurzame energie kunt opwekken.

Weer open op 26 januari

Ondanks de sluiting, heeft de museumbranche er alles aan gedaan optimistisch en toekomstgericht te blijven en in oplossingen te denken. Het protocol dat de afgelopen twee jaar is ingezet, garandeert een veilig bezoek. Dat is onderzocht en bewezen. En als dat niet beloond wordt, voelt dat als oneerlijk. Met de workout op woensdagmiddag wil Museon-Omniversum net als veel andere musea bijdragen aan een snelle opening op 26 januari. Door hun sportieve deelname steunen bezoekers Museon-Omniversum hierbij.  


E I N D E   P E R S B E R I C H T

 
---------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie (niet voor publicatie)
Neem voor meer informatie contact op met Inge van Rooij, Hoofd Marketing & Communicatie van Museon-Omniversum. Bel 06 302 353 70 of mail naar ivrooij@museon-omniversum.nl.

Op bijgaande foto staan kinderen die duurzame energie opwekken door te dansen op speciale vloertegels. De foto is rechtenvrij te gebruiken in relatie tot dit persbericht.

Red het rif!

Red het rif!