Logo One Planet

Museon brengt expositie Caribbean Ties naar Zomercarnaval Rotterdam

24 juli 2019

Op zaterdag 27 juli, vanaf 12.00 uur, staan Caribische verhalen, ontmoeten, eten, dansen en sjansen centraal in de Doelenstudio aan het Schouwburgplein in Rotterdam.

“Het gaat om verbinding”, aldus organisator Sorgh & Hoop. “Dit doen we door zowel de expositie ‘Caribbean Ties’ - die een verrassende verbinding tussen het verleden en het heden maakt - en een scala aan feestelijke activiteiten te programmeren.”

De dag kenmerkt zich door Caribische verhalen, ‘latin grooves’ salsa workshops, proeverijen met de kruidenpasta’s van Sorgh & Hoop en een Caribische afternoon tea. Ook is er vanaf 15.30 een Caribische keuken waar je aanschuift aan de keukentafel, Caribische gerechten leert maken en daarna geniet van de tropische heerlijkheden. De tentoonstelling Caribbean Ties informeert je over het Caribisch erfgoed toen en nu en vertelt je verhalen die je nog niet hebt gehoord. Het avondprogramma eindigt om 23.00 uur. Kijk voor het uitgebreide programma op www.sorghenhoop.nl.

Expositie Caribbean Ties

Het Museon uit Den Haag toont tot en met 21 juni 2020 in Den Haag de tentoonstelling Caribbean Ties. Bijzonder is dat deze expositie zaterdag 27 juli voor één dag naar Doelen wordt verplaatst. Caribbean Ties is een initiatief en samengesteld door Universiteit Leiden op basis van de uitkomsten van grootschalig archeologisch onderzoek genaamd Nexus1492. In de expositie wordt aandacht besteed aan de verschillende eilandsamenlevingen van het Caribische gebied, voordat de Europese kolonisatie vanaf 1492 plaatsvond. In de tentoonstelling wordt de bezoeker door middel van archeologische vondsten, een enorme wandkaart en hands-on opdrachten meegenomen naar de rijke, cultuurhistorische diversiteit van dit gebied en de invloed ervan op hedendaagse samenlevingen. Naast het Museon is de expositie op elf plekken in het Caribische gebied te bezoeken.

Voor meer informatie

Festival:
Sandra van Houwelingen, email info@sorghenhoop.nl, tel. 06-30865240, website www.sorghenhoop.nl

Tentoonstelling Caribbean Ties:
Dyonna Benett, caribbeanties@museon.nl en Diederik Veerman, e-mail dveerman@museon.nl, tel. 06-15065330, website www.museon.nl.

Museon

Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen. De centrale tentoonstelling One Planet maakt een verbinding naar de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Deze zeventien doelen zijn opgesteld om de belangrijkste uitdagingen op het gebied van klimaat, natuur en samenleving aan te pakken.

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
070-3381338
I: www.museon.nl
E: info@museon.nl