Logo One Planet

Just Peace Month

17 september 2020 | Een maand lang (online) events over vrede en recht in Den Haag

Jaarlijks openen vele internationale organisaties in Den Haag rondom de internationale dag van de vrede hun deuren voor het publiek.

Jaarlijks openen vele internationale organisaties in Den Haag rondom de internationale dag van de vrede hun deuren voor het publiek. Een mooi moment voor Hagenaars, maar ook voor mensen buiten de stad en zelfs Nederland, om meer te leren over hoe er vanuit de stad van vrede en recht gewerkt wordt aan een betere wereld. Door maatregelen rondom corona is het programma dit jaar aangepast en organiseren o.a. de partners van de Haagse Internationale Dag, Just Peace, 75 jaar Vrijheid een maand lang gezamenlijk (virtuele) activiteiten onder de naam: Just Peace Month in Den Haag.

Gedurende deze maand wordt u ondergedompeld in de wereld van vrede en recht. Veel activiteiten worden online aangeboden zodat u, vanuit (de veiligheid van) uw eigen woonkamer, kunt deelnemen aan events over onderwerpen zoals: mensenrechten, het verbeteren van (online) veiligheid en hulp bij humanitaire rampen. Of meedoen aan activiteiten die gaan over: werken aan je innerlijke vrede, 1.000 kraanvogels vouwen en een rondleiding door de internationale zone volgen. Tijdens de Just Peace Month maakt u kennis met bedrijven en organisaties die werken aan innovatieve oplossingen voor een beter leven: voor mens, natuur en dier.
Saskia Bruines, wethouder Internationaal: "Just Peace en de Haagse Internationale Dag zijn een jaarlijkse traditie in Den Haag en worden altijd goed bezocht. Dit jaar is het anders dan anders door corona, en het is een extra speciaal jaar: op 24 oktober vieren we de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties (VN). Hier staan we, als VN-stad en thuisbasis voor het Internationaal Gerechtshof en vele VN-organisaties, uiteraard bij stil. Tegelijkertijd laten we tijdens de Just Peace Month aan stad en de rest van de wereld zien hoe er vanuit Den Haag dag in dag uit gewerkt wordt aan een betere, rechtvaardige en veilige wereld."

De Just Peace Month start op zondag 20 september 2020, met een officiële opening bij het Museon om 13:00 uur. De activiteiten lopen door tot en met 24 oktober 2020. Alle events tijdens de Just Peace Month - waaronder een live-talk en filmvertoning over persvrijheid en het ‘speak up concert’ voor Vrede en Recht - zijn op de website justpeacethehague.com te vinden.

Vanwege de maatregelen rondom corona hebben activiteiten op locatie een beperkt aantal plekken. Meld je daarom snel aan!

---
Voor nadere informatie (uitsluitend voor de redactie):

Voor meer informatie of het aanvragen van beeld-of filmmateriaal, kunt u contact opnemen met Nicole van Vonderen,
06-54233993,  info@justpeacethehague.com, www.justpeacethehague.com.

Pers is tevens uitgenodigd voor de officiële opening van de Just Peace Month op zondag 20 september 2020, om 13:00 uur in het Museon, Stadhouderslaan 37 in Den Haag.
In verband met corona-maatregelen dient u zich uiterlijk op vrijdag 18 september aan te melden door een mailtje te sturen naar info@justpeacethehague.com.

Programma

•    Welkomstwoord door Willem Post (Amerika deskundige/adviseur internationale zaken gemeente Den Haag);
•    Officiële opening Just Peace Maand door Willem Post en Martin Wörsdörfer (voorzitter stichting Just Peace);
•    Korte rondleiding door de internationale zone van Den Haag door Martin Born (beleidsmedewerker internationale Zaken van de gemeente Den Haag)
•    Afsluiting met een patatje vrede.
 

Toolkit

Op justpeacethehague.com kunt u alle activiteiten vinden. De website wordt de komende periode aangevuld met meer activiteiten. Kijk op de online toolkit voor teksten en beelden die rechtenvrij te gebruiken zijn.


Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
070-3381338
I: www.museon.nl
E: info@museon.nl