Logo One Planet
Internationale Open Deuren Dag
Internationale Open Deuren Dag

Just Peace Festival in Museon

19 september 2019

Haagse Internationale organisaties die hard werken aan een betere en veiligere wereld openen hun deuren voor het publiek op zondag 22 september.

Op deze Haagse Internationale Dag kun je zelf ervaren wat er zich afspeelt binnen de muren van belangrijke organisaties zoals het Internationaal Strafhof, Europol, het Vredespaleis en het Museon. De toegang is gratis.

Kijk op internationaledag.nl voor de voorwaarden en duik in de wereld van rechtspraak, internationale veiligheid en mensenrechten.

Speciaal programma in het Museon (gratis toegang)

Tijdens de Haagse Internationale Dag is er ook veel te beleven in het Museon.
Na de officiële opening van de Haagse Internationale Dag door Saskia Bruines (wethouder Onderwijs en Internationaal) om 12.00 uur wordt de World Class 2019/2020 gehouden.
Laurien Koster, voorzitter van het Kinderrechten Collectief, geeft een lezing over kinderrechten en nodigt internationale studenten en aanwezigen uit om met elkaar in gesprek te gaan.
Deelname is nog mogelijk. Stuur vóór vrijdag 20 september 2019 een e-mail naar martin.born@denhaag.nl.

UNICEF is aanwezig met een Ganzenbordspel voor kinderen en een VR Experience, er zijn tentoonstellingen en educatieve programma’s.

Museon, museum voor cultuur en wetenschap

Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Noot voor de redactie

Voor het aanvragen van interviews en/of het bezoeken van een van de internationale organisaties of The World Class The Hague in het Museon kunt u contact opnemen met CieremansVanReijn, Mariëlle Vijn, 070-3226528, marielle@cieremansvanreijn.nl, www.internationaledag.nl