Logo One Planet

Iris van den Akker commercieel directeur Museon-Omniversum

11 januari 2022

Iris van den Akker is benoemd tot commercieel directeur van het net gefuseerde Museon-Omniversum. Iris start 1 maart 2022 in deze nieuwe rol en vormt daarmee samen met algemeen directeur Peter de Haan de directie van Museon-Omniversum. Eind april presenteert de nieuwe organisatie One Planet, hét impact center voor een duurzame toekomst.

Van bankwezen tot culturele sector

Iris van den Akker heeft twintig jaar ervaring in de financiële en zakelijke adviesmarkt. Ze werkte in verschillende functies bij ABN AMRO Bank NV, waarvan de meest recente als Commercieel Directeur Zakelijke Klanten. In 2020 gooide ze het roer om en besloot ze haar brede financiële en bedrijfseconomische kennis en ervaring in te zetten binnen de culturele sector. Dit deed ze onder meer als zakelijk manager voor het Prinses Christina Concours, maar ook als vrijwilliger bij het kostuumatelier van Het Nationale Theater. Door het aanbrengen van structurele veranderingen zal Iris Museon-Omniversum naar de volgende fase van duurzame groei en ontwikkeling leiden.

Gedreven om te inspireren

Iris van den Akker over haar nieuwe functie als commercieel directeur:
“Deze innoverende rol maakt mij waanzinnig enthousiast, evenals de veelzijdigheid aan mogelijkheden van Museon-Omniversum. Ik kan niet wachten om samen met Peter en andere collega’s de scholieren, gezinnen, bedrijven en partners te inspireren verder te verduurzamen!” Dit staat geheel in het teken van de nieuwe kernbelofte van Museon-Omniversum.

Zakelijk expert met cultuurhart

Directeur Peter de Haan heeft er alle vertrouwen in dat Iris met haar aanzienlijke zakelijke expertise en affiniteit met cultuur van grote waarde zal zijn voor Museon-Omniversum. En deze vernieuwde publieksinstelling stevig weet te positioneren. Zowel strategisch als financieel. “Met de aanstelling van Iris van den Akker halen we de kennis en ervaring in huis die we nu nodig hebben. De recente fusie van Museon en Omniversum betekent een nieuwe organisatie, business development en nieuwe verdienmodellen. Ik ben erg blij met de benoeming van Iris en kijk uit naar onze samenwerking”, aldus Peter de Haan.

E I N D E   P E R S B E R I C H T


---------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie (niet voor publicatie)
Neem voor meer informatie contact op met Inge van Rooij, Hoofd Marketing & Communicatie van Museon-Omniversum. Bel 06 302 353 70 of mail naar ivrooij@museon-omniversum.nl.