Logo One Planet
Techlab
Techlab

Haagse TECH-maand bij Museon-Omniversum

11 januari 2024

Januari staat in het teken van onze TECH-festival!

Januari staat in het teken van onze TECH-festival! We starten het jaar met bouwen met Minecraft en Lego. 13&14 januari organiseren we diverse toffe Lego-activiteiten en Techniekspellen, en 27&28 januari vindt de FIRST LEGO League Regiofinale Haaglanden en het TECH-festival bij ons in huis plaats. Kom techniek leren en ontdekken!

3 t/m 7 januari: Minecraft en Lego

Bouw met Minecraft en Lego mee aan de Stad van de Toekomst. Doe mee met onze bijzondere bouwchallenges in Minecraft en check tijdens een van onze Minecraft Watch Party’s hoe jouw creatie er op groot scherm uitziet. Krijg ontwerpideeën met onze familie-inspiratieroute en steek je handen uit de mouwen op onze vernieuwde bouwplaats en de Lego-playground. Doe mee met de Lego Challenge Den Haag 2070; maak een 3D LEGO-model van jouw goede idee met hulp van een expert van de Universiteit Wageningen.

13 & 14 januari: LEGO en meer

Dit weekend barst het bij Museon-Omniversum van de toffe LEGO-activiteiten en Techniekspellen. Maak je keuze uit:  

 • STOCS. Zijn het stokken? Zijn het touwen? Het is allebei! Met STOCS kun je bouwen. Een huis, een toren, een hut, een boot of een beest. Je kunt het zo gek niet bedenken! STOCS hebben een stevig middendeel en met de uiteinden kun je knopen maken en de STOCS aan elkaar verbinden.
 • Bee-Bots. Deze geel/zwarte vloerrobots zijn programmeerbaar tot 200 stappen. De Bee-Bots hebben geluid- en lichtsignalen en kunnen draaien in hoeken van 90 graden. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.
 • Lego knikkerbanen. Bouw op een Lego grondplaat een veelkleurige knikkerbaan van Lego Duplo. Met bochtjes, gootjes en trechtertjes krijgt je knikker snelheid in zijn weg naar beneden.

27 & 28 januari: FIRST LEGO League Haaglanden en TECH-festival

Tijdens het laatste weekend van januari beleven bezoekers, jong en oud, plezier aan techniek bij ons. Bezoekers zien robotteams strijden om een felbegeerd ticket voor de Nederlandse kampioenschappen van de FIRST LEGO League in maart 2024. Ook kunnen ze workshops volgen en verschillende technologische uitvindingen bewonderen tijdens het TECH-festival.

 • FIRST LEGO League Regiofinale Haaglanden. De FIRST LEGO League is een internationale LEGO-wedstrijd voor leerlingen van 9 t/m 15 jaar. De teams zetten hun kennis en creativiteit in om te innoveren voor een betere toekomst. Het thema van dit jaar is MASTERPIECE℠. Wat is jouw favoriete hobby? En hoe zorg jij ervoor dat jouw vrienden en familie jouw hobby kennen? Aan alle techneuten de taak om hier een oplossing voor te bedenken! De deelnemers gebruiken hun fantasie om de kunstwereld opnieuw te bekijken en om nieuwe manieren te bedenken om kunst te creëren en verspreiden over de hele wereld. Bezoekers zijn welkom om de bouwprocessen en het overtuigen van de jury van dichtbij te bekijken en om aan te moedigen, want de teams strijden in deze spannende, lokale finale om de eer én een plaats in de internationale Benelux-finale.
 • Haags TECH-festival. Tegelijk met de robotfinales vindt ook het TECH-festival plaats. Hier maken kinderen op een leuke manier kennis met hedendaagse techniek. In beide gebouwen van Museon-Omniversum bieden onze partners activiteiten aan en laten ze bijzondere dingen zien. Het hele weekend is er van alles te doen voor jong en oud. Kinderen leren op een leuke manier van alles over techniek en ontdekken misschien wel een hele nieuwe passie.

Ontmoet onze TECH-partners:

 • AeroDelft: Studenten van de TU Delft laten zien dat “schoon” vliegen op waterstof mogelijk is. Bouw na het verhaal in 30 minuten je eigen vliegtuig.
 • Future Mindz: Ontdekt tijdens deze spannende workshop de wereld van drones, bekijk de wereld door een VR-bril en ontdek AI.
 • De Bouwplaats: Vergaap je aan de Legomodellen van deze Legofreak! Creaties van basic en technisch Lego.
 • Equans: Programmeren kan je leren. Rood, oranje en groen zijn de kleuren die je gebruikt in je eigen verkeerslicht.
 • K.N.A.U.: Kom naar het beweegplein en probeer het ‘ren, spring en gooi’-pakket uit van de K.N.A.U. En… leer alles over de techniek van deze 3 onderdelen.
 • Brunel solar team (TU Delft): Ga op de foto met de zonnewagen Nuna 12, deelnemer van de World Solar Challenge in Australië.
 • Grote Broer: Ontdek de wereld van stroomcircuits en geleidende materialen. En maak hiermee een prachtig kunstwerk.
 • Micro:bit: Breng creaties van Lego tot leven. Dat gaat heel goed met de micro:bit, een minicomputertje dat speciaal voor het onderwijs is ontwikkeld. Je kunt er van alles mee aansturen: van dansers en happende monsters tot een tekenrobot met afstandsbediening.
 • Project March: Ontdek het Exoskeleton, waarmee mensen met een dwarslaesie kunnen leren lopen.


Meer informatie: Haags Tech-weekend en FIRST LEGO League | Museon Omniversum (museon-omniversum.nl)


 • AeroDelft
 • Lego League
 • MicroBit
 • Nuna