Logo One Planet
Still uit Funghi - Web of Life
Still uit Funghi - Web of Life

Fungi: Web of Life en De Groene Camera 2024 vanaf 14 april in Museon-Omniversum

19 februari 2024

Vanaf 14 april komt in Museon-Omniversum de wereld van de schimmels op een visueel oogstrelende manier tot leven.

Aan de ene kant op het enorme koepelscherm in de fascinerende grootbeeldfilm Fungi: Web op Life over de grotendeels verborgen wereld van schimmels. Aan de andere kant op de expositie Groene Camera 2024 met onder meer de categorie ‘planten en paddenstoelen’.

Grootbeeldfilm Fungi: Web of Life

Een groot deel van het leven op aarde is verbonden door een enorm, verborgen netwerk dat we nog maar net beginnen te begrijpen. Buiten ons zicht, tussen de wereld van planten en dieren, bestaat nog een andere wereld: het koninkrijk van schimmels. De fascinerende grootbeeldfilm Fungi: Web of Life neemt ons mee op een reis rond de wereld naar de geheime wereld van oogstrelende schimmels en ontrafelt de vele geheimen van deze essentiële organismen. Ze zijn zoveel meer dan mooie paddenstoelen; schimmels zijn van invloed op het weer, ze zijn belangrijk voor het leven op aarde en voor medisch onderzoek en hebben zelfs het vermogen om plastic af te breken.

Expo Groene Camera 2024

Natuurfotografie speelt een belangrijke rol in het versterken van het besef dat onze natuur mooi en bijzonder is, waarmee we met respect moeten omgaan. De natuurfotografieprijs De Groene Camera onderscheidt zich door uitsluitend foto’s te accepteren die in Nederland of België zijn gemaakt. De prestigieuze prijs telt drie onderdelen: Groene Camera Natuurfotograaf van het Jaar (de prijs voor de beste serie), Groene Camera Natuurfotografietalent van het Jaar en Groene Camera Natuurfoto van het Jaar in zeven categorieën, zoals ‘zoogdieren, amfibieën en reptielen’, ‘landschappen, weer- en natuurverschijnselen’, ‘vogels’ en ‘planten en paddenstoelen’. De fototentoonstelling Groene Camera is een initiatief van Natuurfotografie Magazine in samenwerking met Museon-Omniversum. Naast alle winnaars, die op 13 april worden bekendgemaakt, hangen op de expositie, die een jaar te zien is, ook de foto's van de eervolle vermeldingen.