Logo One Planet
Fair Jordan
Fair Jordan

De Fair Jordan 1 te zien bij One Planet!

21 juli 2022 | ’s werelds eerste Jordans handgemaakt van 100% gerecycled materiaal

Wat voor moois kun jij maken van restjes stof en andere overgebleven materialen? De beroemde ontwerper Roel van Hoff van de Sneakersschool kreeg deze vraag gesteld door het duurzame platform Fairbee uit Den Haag.

De Fair Jordan 1 werd het antwoord! Het is een circulaire ode aan de legendarische sneakers uit 1985. De gehele schoen is gemaakt van restpartijen aan verantwoorde materialen zoals appelleer en kurk. Met dit project laten Fairbee en Van Hoff zien dat je hele gave producten kan maken met spullen die anders waren weggegooid.

De Fair Jordans met certificaat van echtheid

Deze unieke sneakers zijn een inspirerend voorbeeld van vakwerk en ondernemerschap! In het najaar zal deze Fair Jordan 1 geveild worden. Saja Chander, directeur van Fairbee, geeft deze sneakers graag aan Museon-Omniversum in bruikleen. Nu te zien in One Planet NOW!

Slimme oplossingen voor een duurzame toekomst

In het dynamische One Planet NOW! maak je kennis met meer van dit soort slimme oplossingen voor een duurzame toekomst. Hoopgevende innovaties waardoor de wereld eerlijker wordt en leefbaar blijft. One Planet NOW! bestaat uit verschillende zones zoals het Fahion Lab en het Future Food Lab. Ontwerpers, onderzoekers en ondernemers tonen hun creatieve initiatieven op thema’s die ons dagelijks bezighouden. Denk aan verantwoord shoppen, planet-proof koken en bio-based bouwen.

Meer info

Meer duurzame inspiratie of zelf sneakers ontwerpen? Ga dan naar fairbee.com of de sneakersschool.com.

Diederik Veerman van Museon-Omniversum en Saja Chandler van Fairbee