Logo One Planet
Artemis lancering (Foto: NASA)
Artemis lancering (Foto: NASA)

Opnieuw live lancering van Artemis I te zien in One Planet Dome

1 september 2022

Op zaterdag 3 september om 20.17 uur is de hernieuwde poging om de Artemis I te lanceren. Je kunt dit weer live in de Dome van Museon-Omniversum zien. Deze keer met live commentaar van een Nederlandse deskundige. 

Afgelopen maandagmiddag bij de eerste lanceerpoging zat de zaal stampvol en voelde je de spanning bij de naderende lancering. De teleurstelling was groot toen bleek dat de lancering vanwege een kapotte motor niet door kon gaan. Museon-Omniversum biedt opnieuw de kans de lancering met spectaculaire full dome beelden in 360 graden en 8K resolutie te tonen. Bezoekers krijgen het gevoel er eerste rang bij te zijn en kunnen hun vragen stellen aan de deskundige.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA lanceert voor de eerste maal een Space Launch System (SLS) maanraket. Deze 98 meter hoge raket is de krachtigste raket die de Amerikanen ooit bouwden. Met deze onbemande Artemis I missie wil NASA testen of de nieuwe raket en de bijhorende Orion ruimtecapsule in de nabije toekomst mensen naar de maan kan brengen. 

De lancering zal plaatsvinden op het Kennedy Space Center. Aan het einde van de missie moet de onbemande Orion ruimtecapsule veilig terugkeren naar de aarde en landen op zee. Met het Artemis programma willen de Verenigde Staten opnieuw astronauten naar de maan brengen, waaronder ook de eerste vrouw en de eerste persoon van kleur in 2025. 

De fulldome live-stream van de Artemis I lancering wordt geproduceerd door Felix & Paul Studios.

>>Klik hier voor tickets (€ 5, geen kortingen geldig)

Wanneer de lancering niet doorgaat volgt er een alternatief programma.

Ook interessant voor mensen die meer willen weten over de ruimte en het heelal:
30 september: Star Party - Planetariumshow

Artemis Lancering (Foto: NASA)

Artemis Lancering

| Foto: NASA
Artemis (Foto: NASA)

Artemis 

| Foto: NASA