Logo One Planet
André Kuipers in het ISS
André Kuipers in het ISS

André Kuipers in Museon bij Boekids University colleges

26 april 2019

Van 6 tot en met 9 mei volgen scholieren een programma van interactieve colleges en lesprogramma’s in de Boekids University.

Dit programma is voor leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs in de leeftijd van 10 tot 16 jaar. De scholieren ontdekken tal van culturele, maatschappelijke en wetenschappelijke onderwerpen in een interactief multidisciplinair programma. De colleges vinden plaats in het Museon en het Nutshuis.

Op 7 mei bijvoorbeeld, vertelt André Kuipers in zijn college voor het voortgezet onderwijs in het Museon over zijn ruimtemissies. “Het is een jarenlange weg vol uitdagingen om deze grote droom te verwezenlijken. Mijn motto: steek nooit een stok in je eigen wiel en Boldy go where no one has gone before, want dáár liggen kansen!”, aldus de astronaut. Geïnteresseerd in het volledige programma? Kijk op www.boekids.nl

Museon, museum voor cultuur en wetenschap

Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en hiermee met zorg om te gaan.
 

Noot voor de redactie

Voor meer inhoudelijke informatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met Rob de Winter, communicatiemanager van het Museon. Telefoon 070-3381423 of 0610905384 / e-mail rdwinter@museon.nl