Logo One Planet
Buitencentrum Wilhelminaoord in Drenthe
Buitencentrum Wilhelminaoord in Drenthe

Werkweek Wilhelminaoord

Voorbereiding op de werkweek 'School in Bos' in Buitencentrum Wilhelminaoord

Museumles Primair onderwijs Groep 7 en 8 Geschiedenis, Aardrijkskunde en Wereldoriëntatie

Landschap en prehistorie

Tijdens de werkweek ‘School in bos’ ontdekken kinderen van alles over de natuur en het milieu. Er is een nagebouwd dorp met huizen uit de prehistorie, waar kinderen bijvoorbeeld vuursteen bewerken en manden vlechten. Het Museon biedt bij deze werkweek een inhoudelijke museumles als voorbereiding.

De leerlingen leren hoe de landschappen die zij zullen zien, gevormd zijn door natuurlijke krachten, zoals wind en ijs. Ze maken daarnaast kennis met het leven van de hunebedbouwers en hun prehistorische tijdgenoten aan de Noordzeekust. Met deze achtergrondinformatie kunnen de leerlingen zich in Wilhelminaoord met meer inzicht en enthousiasme richten op het programma.

Deze les is niet los aan te vragen, alleen in combinatie met uw bezoek aan School in Bos. 

De kosten voor deze voorbereidingsles op de Werkweek Wilhelminaoord zijn € 70,00 euro per groep. Voor meer informatie over de voorbereidingsles mail naar educatie@museon.nl of bel 070-3381463.


Lees meer over 'School in Bos' op de website van de Gemeente Den Haag

Lees hier een verslag van één van onze medewerkers

Lesdoel

Leerlingen inhoudelijk voorbereiden op hun verblijf in Wilhelminaoord en hun kennis verdiepen over de vorming van het landschap en over de prehistorie.