Logo One Planet
Ontwikkelingsdoel 17 in de tentoonstelling One Planet
Ontwikkelingsdoel 17 in de tentoonstelling One Planet

One Planet-tour (VO)

Zelf met je klas aan de slag in het Museon

Onbegeleid programma Voortgezet onderwijs Vmbo, Onderbouw HAVO/VWO en Bovenbouw HAVO/VWO

Met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (de SDG’s) willen de Verenigde Naties de wereld voor iedereen beter, eerlijker en duurzamer maken. Dit klinkt ingewikkeld, maar in One Planet Expo ontdek je dat er wel degelijk oplossingen zijn. Bijvoorbeeld voor vraagstukken zoals armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. One Planet Expo daagt je uit om ook zelf aan deze doelen bij te dragen.

Met de One Planet Tour ontdek je alleen of in kleine groepen de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Je maakt verschillende soorten opdrachten bij deze doelen, waarbij je alle elementen van de opstellingen gebruikt. Je leert inhoudelijk over de doelen, je ontdekt wat je er zelf aan kunt bijdragen en welke onderwerpen jij zelf het belangrijkst vindt.

Er zijn twee niveaus van de tour beschikbaar, voor de onder- en voor de bovenbouw. Voor de onderbouw is er ook een Engelstalige versie.

Reserveren

Wil je met je klas een bezoek aan het Museon brengen en een One Planet-tour reserveren? Stuur een e-mail naar scholen@oneplanet.nl of bel 070-3381463.