Logo One Planet

Mummies: Secrets of the Pharao's

Film Voortgezet onderwijs Vmbo, Onderbouw HAVO/VWO en Bovenbouw HAVO/VWO

Wat is het toch met mummies? Deze bewaarde menselijke tijdcapsules uit het oude Egypte fascineren en intrigeren ons - maar waarom?

Is het omdat ze de grens tussen de levenden en de doden laten vervagen? Of is het omdat ze zo'n krachtig visueel venster op ons oude  verleden? Wat de reden ook is, er is weinig twijfel dat mummies tot 's werelds meest betoverende onderwerpen zijn. En Egypte is een van de meest fascinerende beschavingen. Voor een groot deel door de grote mummies die daar in de moderne tijd zijn ontdekt.

'Mummies: Secrets of the Pharao's' volgt de onderzoeken van vooraanstaand egyptoloog en mummiespecialist Dr. Bob Brier, die een lichaam, dat aan de wetenschap werd geschonken, in de oude Egyptische traditie mummificeerde, en van Dr. Angelique Corthals, een DNA-deskundige die belangrijke genetische informatie probeert te onttrekken uit oude mummies in een poging om de moderne geneeskunde vooruit te helpen.

Deels een historische reis en deels een forensisch avontuur, 'Mummies: Secrets of the Pharao's'
volgt onderzoekers en ontdekkingsreizigers terwijl ze de archeologische en genetische
aanwijzingen van de Egyptische mummies proberen te ontsleutelen. Door middel van ambitieuze computer-graphics en spannende reconstructies, vertelt de film het verhaal van een van de grootste vondsten in de moderne geschiedenis: de laat 19e eeuwse ontdekking van een bergplaats van veertig mummies, waaronder de legendarische Ramses de Grote.

Verteld door acteur Christopher Lee.
Duur: 40 minuten.

 Reserveer deze film via scholen@museon-omniversum.nl