Logo One Planet
Bultrug met kind - Still uit Secrets of the Sea
Bultrug met kind - Still uit Secrets of the Sea

World Ocean Day

Activiteiten en films in het kader van World Ocean Day!

Activiteit | 8 juni 2024 - 9 juni 2024

In het kader van World Ocean Day organiseert Museon-Omniversum extra activiteiten op zaterdag 8 juni! Je ziet oceanenfilms in de Dome, een TU Delft expert laat zien hoe je oceaanstromen kan volgen en Team Ocean vertelt je waarom zij duizenden kilometers op de Grote Oceaan gaan roeien. Bezoek de onderwaterbewoners van onze planeet in de tentoonstellingen over de natuur en SDG 6 over schoon drinkwater.

Activiteiten in het museum

Doorgrond jij de oceaanstromen?

Met zout- en zoetwaterbakken, ijsblokjes en (eetbare) kleurstof laat onze expert Dennis Vermeulen van de TU Delft zien hoe water vanuit het zuiden naar de Noord-Atlantische Oceaan stroomt. Kun jij volgen waar jouw druppel naartoe gaat? Check ter plekke welke tijden de demo's starten.

Locatie en tijd ter plekke vermeld

Team Ocean

GROHE Team Ocean heeft een missie om door het midden van de Stille Oceaan te roeien om mensen bewust te maken van de invloed die klimaatverandering heeft op de beschikbaarheid van water. Het team vertrekt in mei 2025 vanuit Californië en roeit non-stop 4.500 km in shifts van 2 uur op en 2 uur af naar Hawaii. Vervolgens zullen ze naar Mount Kea wandelen, de hoogste top van Hawaï. Letterlijk van de zee naar de top. Het wordt op zijn zachtst gezegd zwaar, maar de missie is duidelijk. Als voorbereiding op deze tocht en om meer bewustzijn rond water in Europa te creëren, zullen ze langs de Rijn roeien van de basis van Summit naar de Noordzee (Rotterdam). 

Ontmoet enkele teamleden en ontdek waarom Team Ocean duizenden kilometers op de Grote Oceaan gaat roeien.


Meer informatie over Team Ocean

Locatie en tijd ter plekke vermeld

Oesterrif

In onze nieuwe tentoonstelling op de begane grond zie je de werking van een oesterrif en hoe deze beestjes bijdragen aan kustversterking. Ontdek daarnaast hoe slim schimmels zijn en wat ons Superdierenelftal allemaal kan.

Begane grond - Hele dag

  • Mantarog - Secrets of the Sea
  • Barney en Beenie
  • Barnacle Blenny - Secrets of the Sea
  • Barney en Beenie - Sterrenkijken

Beleef de wondere onderwaterwereld in de Dome

Het Grote Onderwateravontuur van Barney en Beenie

Een leuke, educatieve en vermakelijke fulldome animatiefilm voor kinderen (4-8 jaar), gewijd aan de bescherming van de zeeën en de oceanen.


10:00 uur

Secrets of the Sea

Klaar voor een ontdekkingstocht onderwater? Secrets of the Sea toont de fascinerende manieren waarop de zeedieren met elkaar en hun omgeving omgaan.


14:00 uur

17:00 uur