Logo One Planet
Minecraft wereld
Minecraft wereld

Minecraft at Home

Activiteit | 9 december 2023 - 7 januari 2024

Ook vanuit huis kan je meebouwen aan de Stad van de Toekomst op onze Minecraft Server!

Let op: het centrum van de stad is gereserveerd voor bouwers in het museum. Je kan hier dus vanuit huis niet in bouwen.


Regels


Om de server gezellig, positief en inclusief te houden verwachten we dat je je aan een aantal regels houdt. Als je deze regels breekt word je mogelijk geblokkeerd van de server.


  • Niet schelden, mensen persoonlijk aanvallen of op een andere manier negatieve of haatdragende taal gebruiken. Behandel anderen met respect. Spam niet in de chat.
  • Hou je berichten en bouwwerken vriendelijk voor alle leeftijden.
  • Bouw alleen aan je eigen bouwwerken: doe geen ongevraagde toevoegingen of verwijderingen aan andermans bouwwerken. Tenzij je dit samen afgesproken hebt natuurlijk.
  • Niet griefen.
  • Let op dat je bouwwerken passen binnen het thema Stad van de Toekomst. Bouw dus geen dingen die je niet binnen deze stad zou zien, aanvallend zijn, niet verwante merken bevatten etc.

Hoe kom je in de server

Stap 1: download Minecraft van de Microsoft store, Java en Bedrock edition zit samen in 1.

Stap 2: zorg dat je op Java edition zit, dit kan je checken in de linkerbalk.

Stap 3: zorg dat je de juiste Minecraft versie gebruikt (1.20.1). Zie je deze versie niet staan onder installaties, klik dan op ‘New installation’.

Stap 4: Bij New installation klik je op ‘Versie’ en scroll je naar beneden tot je ‘Release 1.20.1’ ziet. Klik deze aan en klik vervolgens op ‘Create’. Zorg vervolgens in het startscherm dat links onderaan de juiste installatie geselecteerd is.

Stap 5: Start Minecraft en klik op multi-player.

Stap 6: Klik op ‘Add server’ en vul als server address in: museon.h20.gg:27020. De server name mag zelf gekozen worden. Klik op Done en dubbelklik daarna op de server in de lijst.

Stap 7: Zoek een mooi plekje uit en bouwen maar!


Tips


  • Bedenk van tevoren wat je wil bouwen. Overleg met je ouders wat een goede toevoeging zou zijn aan de Stad van de Toekomst.
  • Bouw samen met vrienden! Vele handen maken licht werk.
  • Zoek op Youtube tutorials en inspiratie voor toffe bouwwerken.
  • Kom ook een dag in het museum bouwen!


Informatie voor ouders


De aanbevolen leeftijd voor Minecraft is 7+. Maak zelf een inschatting of je deze game geschikt vindt voor je kind. Museon-Omniversum onderschrijft de educatieve en creatieve waarde van Minecraft en benadrukt de positieve invloed die gamen kan hebben op de ontwikkeling van vaardigheden als doorzettingsvermogen, probleemoplossend vermogen en ruimtelijk inzicht. Voor meer informatie over hoe om te gaan met de game-hobby van je kind raden wij het boek Mijn Gamende Kind aan.