Logo One Planet

Baanbrekende architectuur in Den Haag, deel 2

Een bloemlezing van vernieuwende Haagse gebouwen van de laatste honderd jaar

Activiteit | 9 april 2024

Een lezing door architectuurhistoricus drs. Marcel Teunissen

Den Haag staat bekend als behoudende stad met veel traditionele architectuur, maar tegelijkertijd behoren ook moderniteit en innovatie tot het DNA. Veel door vernieuwingsdrang gestuwde ontwikkelingen in Nederland op het gebied van stedenbouw, architectuur en bouwtechniek manifesteerden zich in Den Haag.

Met zowel bekende gebouwen als verborgen parels biedt de lezing een brede selectie van baanbrekende architectuur van de laatste honderd jaar. Zo wordt onder meer aandacht geschonken aan sociale woningbouwcomplexen, tuinstadbuurten, woonhotels, industriële gebouwen, kantoren, scholen en kerken en wat betreft latere decennia het Woningbouwfestival, bruggebouwen over de Utrechtsebaan, herbestemmingen, dakopbouwen en projecten van duurzaam en natuurinclusief bouwen. Daarbij komen en passant ook de betrokken bouwstijlen aan bod: van art nouveau tot parametrische architectuur.

Met de lezing wordt beoogd het perspectief op de stad te verruimen en een lans te breken voor spraakmakende Haagse architectuur, maar bovenal om hiervan gezamenlijk te genieten.

Bestel tickets voor deze Activiteit

Toon alle tickets